Viena in ianuarie

Nu-mi amintesc cum am inceput sa ne gandim la Viena. Ne aflam in tara pentru o perioada scurta de timp, aveam de rezolvat cateva treburi, de stat la cozi si de umblat prin Sibiu, asa ca prea mult timp de pus o excursie la cale n-am avut. Stiu doar ca inca nu uitasem somnul sucit de care am avut parte la dus, intr-o parcare luminata din Viena. Toate oasele ma dureau, spatele nu mi-l mai puteam misca, eram amortiti, obositi.

DSC02802

La intoarcere n-am mai stat pe ganduri si am rezervat doua nopti la un hotel din Viena, la jumatatea drumului spre a doua casa, cum ar veni. Nu eram prea siguri de ceea ce urma sa facem, stiam doar ca vom face acest popas, ne vom odihni bine si vom ajunge relaxati inapoi in Belgia. Da, sigur!

DSC02815

In Viena am ajuns intr-o dupa-amiaza senina, cu-n cer curat, albastru, fara firimituri albe lasate de norii de iarna. Am ales sa dormim cateva ore, sa ne incalzim cu-n ceai bun, luat in traista din tara, vazand mai tarziu ce vom face. Hotelul ne-a surprins placut, am avut parte de o vedere frumoasa de la mansarda in care am stat, caci langa se zarea un lac intins, dar si cateva case de pescari.

DSC02835

Cand ne-am dezmeticit dupa prima parte a drumului, am luat metroul si dusi am fost! Am coborat doar in centru, caci deja se innoptase, aerul era rece, iar strazile aproape pustii. Dar noua ne-a placut, ba chiar foarte mult. 😀

Ne-am invartit-ratacit prin zona centrala, am cascat ochii in fata cladirilor maiestuoase, luminoase, elegante, am intrat intr-o librarie calda, cu miros de ceai si Mozart in surdina, am rasfoit toate agendele care mi-au iesit in cale, am mai suspinat putin in fata seturilor de ceai in miniatura, dupa care ne-am intors la hotelul cald si linistit.

DSC02826

DSC02831

DSC02891

Ziua doi s-a lasat cu un mic-dejun copios, dar si cu cateva cumparaturi facute la un supermarket de langa, pentru a avea merinde de drum. Cu buna-dispozitie si infofoliti pan’ la ochi, am parasit din nou hotelul, pentru a vizita palatul Schonbrunn si imprejurimile. Vremea a fost specifica lunilor de iarna, astfel ca cei fara rezistenta in fata frigului (ca mine) au inghetat in primele cinci minute si au zgribulit si s-au plans de frig in tot restul zilei. 😀

DSC02881 DSC02882 DSC02908 DSC02865 DSC02851 DSC02900

929229_1502588959961688_1087274644_n

Am mers mult pe jos in ziua aia, ne urcam in metrou, coboram intr-o alta parte a orasului, luam totul la pas, dupa care ne indreptam spre o alta locatie. Ne-am plimbat fara sa avem vreo harta turistica in mana, fara sa citim dinainte pe bloguri (atunci nu citeam regulat blogul vienez), astfel ca si plimbarile si trairile au fost la fel, doar despre prezent, despre noi, despre oamenii cu care ne-am intalnit intamplator si despre sentimentele noi ce-au aparut in suflet.

10948764_1528038654126010_1156372935_n

Am mancat o gramada de produse de patiserie in ziua aia, apoi ceva mancare vanduta la cateva casute mici, aflate in buricul targului, am descoperit si alte magazine de ceaiuri, de unde n-am mai plecat cu mana goala, am umplut traista cu suveniruri si cadouri, am dat gata cateva tablete de ciocolata, dupa care, obositi de atata mers inca de la prima ora, am hotarat sa ne luam la revedere de la pamantul austriac, sa ne intoarcem la somnul dulce, iar dimineata sa ne continuam drumul spre casa. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, cozile de pe autostrazi si zapada din munti ne-au venit de hac, astfel ca in Germania am fost nevoiti sa tragem din nou pe dreapta, in primul oras ce ne-a iesit in cale dupa stat cateva ore in trafic, unde am mai facut cunostinta cu inca un hotel ce ne-a primit la miezul noptii, zgribuliti, infometati si obositi.

DSC02986 DSC02991 DSC02997 DSC02996

Si uite-asa am facut un drum de ro-be in patru zile in loc de doua, am mai bifat o capitala de pe lista, am mai cunoscut un oras surprinzator de frumos, Pirmasens, si ne-am bucurat ca niste copii de iarna ce a dat navala peste noi (caci in Romania n-am gasit-o in acea perioada).

Au trecut pe aici:↓

Raluca Vica Ioana Luminita Andra :) Simona Zazuza RamonaS. Irina Lc Alina Raluca Marie Wolfski