Nemultumiri

Nu-mi sta in fire sa ma plang pe blog, dupa cum ati observat, dar uneori simt nevoia sa o fac, fie doar pentru a ma descarca si nu pentru a pune lumea la curent cu problemele mele.

Inca nu stiu unde sunt, ce fac, ce vreau. Simt ca traiesc intre doua lumi, paralele de fapt si nu vad cum or sa se imbine acestea la un moment dat. Doar sunt paralele..

Am petrecut cateva zile se exceptie in Romania. Mi-e dor deja de oamenii de acolo, de familia lui, dar mai ales de el.. Cu dorul nu te pui, dar ma vad acum fara solutii pentru a putea face sa fie bine. Pana de curand, n-am inteles de ce norocul nu bate si la usa noastra, cu un job pentru om, ca sa ramanem aici, impreuna, dar m-am mai linistit acum. Mi-e ciuda ca suntem in doua tari diferite, el printre straini, eu printre altii. Dar toate aceste lucruri o sa duca undeva, pana la urma. Poate ca sa ne fie mai bine, in viitor, daca acum nu se poate. Mi-e dor. Mi-e dor si atat.

In ultimele saptamani n-am fost eu insami. Desi m-am straduit, n-am reusit. Am facut o gramada de analize, pentru a afla cauza stranuturilor si lipsei de vlaga, de viata in general, care m-a cuprins cu totul. Inca n-am terminat cu analizele, dar sper sa se termine cat de curand, iar mai apoi si visul acesta urat pe care-l tot traiesc de cateva luni incoace.

Nici la scoala n-am fost prea viteaza, daca pot s-o spun asa. Ma frustreaza faptul ca n-am reusit sa invat mai mult, desi am facut tot ce-am putut. (oare?) Nivelul 5 de neerlandeza e cel mai greu din lume si singurul fapt care ma bucura este ca se termina la sfarsitul lunii acesteia. De limba nu scap, caci chiar daca am sa pic examenul, va trebui sa invat, sa vorbesc mai des, sa ma implic mai mult, ca sa ma vad cu diploma de B2 in mana. Nemultumirea asta n-o am doar eu, ci si ceilalti colegi, care se plang de lipsa exercitiilor pentru a memora cat mai multe cuvinte, dar nici aici n-avem ce face, caci n-o sa schimbe universitatea cursul pentru noi..

Si-apoi, nu m-am plans destul? Nu, niciodata nu-i destul, mai ales cand se aduna.. Am plecat din tara c-un sentiment de regret si de neputinta. Si inca unul de vinovatie. Cat timp am locuit in tara, n-am vazut lumea cum am vazut-o acum: trista, descumpanita, indiferenta, neglijenta. Ma intreb cand sunt acesti oameni fericiti, daca pe strada nu zambesc, in magazine nu… Ah, si-aici un episod care m-a socat. Eram intr-o librarie din Brasov, o librarie frumoasa, cu muzica care te-mbie sa rasfoiesti carti, sa citesti, sa cumperi. Da, atmosfera te imbie si te tine printre carti cat mai mult timp… asta pana cand ajungi la casa, sa platesti ce-ai luat. Oi fi avut eu asteptari prea mari (?), dar totusi, imi doream sa mi se zambeasca, macar putin, sa mi se raspunda mai frumos, ca doar lucra printre carti, dar n-a fost sa fie.

Mi-am amintit acum de cineva care spunea ca nu poate sa se bucure de lucrurile marunte, ca datoriile la banca, nesiguranta in care traim nu ii permite sa faca asta. Si m-am gandit, daca nu te bucuri acum, ca traiesti, ca esti bine, ca ti-ai putut permite (sau nu) o casa, o masina, o iesire cu o prietena, o carte buna, un rasarit, un apus, atunci cand ai sa o faci? Maine? Si daca maine nu mai esti? Mi se pare ingrozitor sa fii nefericit. Sa nu zambesti, sa nu te bucuri ca ti s-a mai oferit o zi din viata.. Atunci, unde-i rostul? Traiesti pentru datorii? Acelea or sa existe si maine, si poimaine, si peste 20 de ani, pana cand te crezi capabil sa le achiti. Pai si pana atunci  ce faci?

Of, cred ca v-am socat eu acum pe voi, varsandu-mi of-ul pe aici, dar nu mai pot sa tin atatea-n mine. Vreau sa fac ceva, sa schimb chipurile acelea posomorate, sa scot depresia asta din oameni si sa le arat ca pot fi fericiti cu foarte putin. Cu sanatate si iubire, nu-i nevoie de mai mult. Nicicand n-a fost nevoie de mai mult, doar ca noi, oamenii, ne-am obisnuit sa alergam dupa bani, dupa lucruri fara de care avem impresia ca nu putem trai, dupa aparente si multe altele.

N-am sa stau cu mainile-n san. Desi nici nu stiu de unde sa incep.

Au trecut pe aici:↓

Nice Bia Andreea roberts Oana Mărgeluţa Cati Ioana Matei Ramona Margot Andra :) Vica Adina Mihaela Luminita roberts Diana alipety O Oană Adri Raluca Marie Wolfski Eliza Raluca