Alte trairi

Patru zile in Romania. Zile pentru respirat, alergat, iubit si trait. Zile de care ai nevoie, o data la catva timp, pentru a realiza ce faci, pentru ce te lupti si mai ales, de ce..

Nu ma asteptam sa fie atat de frumos in zilele ce abia au trecut. Mereu plec fara emotii si astept sa vad ce-mi rezerva viata. Si totusi, niciodata nu reusesc sa inteleg ce am facut sa merit atatea lucruri frumoase, atatia oameni buni in juru-mi, atatea oportunitati, trairi si surprize. Dar a stiut el, cerul, ca are sa fie bine, oferindu-mi la plecare un rasarit splendid, vazut de deasupra norilor..

0d2c4b12a06111e3927d12fd8d397d26_8

Totusi, pentru prima data, de cand ma tot intorc in Romania, am vazut locurile cu alti ochi. Sau cu ochi obiectivi. M-am detasat foarte mult de tara, de tot ce se intampla in ea, ca sa ma socheze, din nou, starea in care aceasta se afla si se ruineaza pe zi de trece. Dar despre lucrurile negative, altadata…

6a03f96ca18711e38eed12bea78992fb_8

Ziua de vineri a decurs lent si timid, lasandu-mi timp sa ma acomodez, sa respir aerul tare de munte si sa-mi pregatesc sufletul pentru zilele ce aveau sa urmeze. N-am facut decat sa ma odihnesc pana mai spre seara, cand mi s-a propus sa coc rapid doua tarte cu ciocolata, preferatele omului.. Cu drag si spor m-am apucat de treaba, uimindu-ma chiar si pe mine ca am reusit sa tin minte reteta cap-coada si sa ma descurc intr-o alta bucatarie decat a mea. Mi-a placut, ne-am minunat si ne-am bucurat apoi de mirosul ametitor pe care cuptorul il emana..

Ei, daca ziua de vineri a trecut lent, cea de sambata s-a vrut ceva mai aglomerata. Botezul unei noi minuni a fost motivul pentru care m-am intors pe meleagurile natale, si vai, dar bine-am mai facut, caci mi-a umplut sufletul cu bucurie. Cand am fost mai mica, nu prea intelegeam eu treaba cu botezurile, bebelusii si toate cele, dar acum descopar cate feluri de sentimente poate emana si trai sufletul omului. A fost o zi tare speciala, de la inceput pana la sfarsit, mai ales ca dupa terminarea petrecerii, mi-am revazut prietena si viitorul ei sot, intr-un loc in care mi-am dorit de mult sa ajungem impreuna. Oh, bineinteles ca seara s-a incheiat c-un somn neintors, pana-n zorii zilei urmatoare.

2e17ad40a12811e3a65612f68b44a1e7_8

N-a stiut prea multa lume ce aveam eu in plan cu omul sa facem duminica, iar asta pentru ca nici noi n-am fost prea siguri. Stiam ca ne dorim sa ajungem la munte si poate cu putin noroc, sa vedem si putina zapada. Ei, norocul ne-a suras si de data aceasta, caci am ajuns prin locuri nestrabatute de mine, pana-n urma cu cateva zile, iar sufletul mi-a fost mai fericit ca niciodata. Castelul Bran, Predeal, Sinaia-cota 1400, Brasovul vazut noaptea, Brasovul luat la pas ziua, petrecut timp indelungat prin librarii, admirat si cumparat vederi, despre aceste lucruri vorbesc. Inca nu-mi vine sa cred ce timp frumos am petrecut impreuna si cata magie a existat in acele doua zile. Sunt norocoasa si recunoscatoare pentru tot ce am trait, simtit, iubit..

7d206176a2c611e3aef612ce171e3ceb_8

 

f0688982a22211e399171299608a0df3_8 ee555f76a2c711e3a8920e4a008a30bb_8

Asa s-au scurs zilele: intens. Atat de intens incat nu reusesc sa-mi gasesc cuvintele, sa le ordonez si sa scriu mai multe despre aceasta mica vacanta. Dar am sa ma straduiesc, caci mai am multe, multe lucruri de zis!

Au trecut pe aici:↓

roberts Monica Ioana Matei Diana Bia ella Mihaela Luminita Vica Andra :) Andreea Ramona Mărgeluţa Cati Adina O Oană Raluca Cati