Asteptare cu miros de tarta cu ciocolata

De ceva timp imi tot notez pe un caiet retetele pe care vreau sa le incerc in viitorul apropiat. Rasfoiesc bloguri culinare sau carti de gatit, dupa care ma asez la birou si, cu un creion clasic si ascutit, ma apuc sa transcriu reteta pe o noua fila. Mi-e drag sa fac asta, mai ales ca ador sa scriu in caiete, agende sau jurnale. Sunt convinsa ca pasiunea pentru scris si luat notite n-are sa se stinga niciodata, atata timp cand am o foaie goala alaturi.

Stiam ca se apropie o ocazie speciala, care merita putin sarbatorita in felul in care-mi place mie cel mai mult: gatind. Am luat caietul din biblioteca, iar pagina s-a deschis exact unde era nevoie: la tarta cu ciocolata. N-am facut pana acum o astfel de tarta, poate din putina teama, ca pare complicata, la prima vedere, dar si de frica sa nu-mi iasa. Nu am mai facut experimente prin bucatarie de ceva timp si n-aveam vreme sa fac acum.

poză 1 poză 3

Mai aveam nevoie de un lucru inainte sa ma apuc de treaba. Mult timp am tanjit dupa o tava de tarta din ceramica, iar asta din cauza ca forma de silicon o manuiesc mai greu, e prea mare, iar cealalta din tabla nu lasa loc sa mai adaug ceva in interior. Dupa o discutie avuta cu mama, n-a mai durat mult ca visul acesta sa mi se implineasca, caci luni, dupa orele de scoala, eram deja in drum spre magazinul care implineste dorinte. Oh, cat ador acel magazin, cate lucruri au, cate poti gati cu ustensilele de acolo.. Nimic nu mai pare imposibil, dupa o vizita la Dille-Kamille, va spun..

c34e1fac925011e3a12b0e196947e596_8

Acum ca am gasit tot ce aveam nevoie, nimic nu m-a oprit pregatesc speciala tarta, pentru cineva special.. Reteta n-am s-o mai transcriu si aici, caci e foarte bine descrisa, pas cu pas, pe blogul domnului Adi Hadean, si zau ca nimic n-are sa iasa gresit, daca o respectati intocmai. Doar aluatul am omis sa-l fac dupa reteta dansului si l-am pus in aplicare pe cel stiut de la Vica, caci tot la acelasi rezultat duce.

poză 2 DSC_0035

A iesit? Desigur.. Mai bine decat ma asteptam. Mai dulce, mai aromata, mai gustoasa decat am visat. Iar cei din jurul meu m-au aprobat. 😀 Cert e ca abia astept sa o repet, sa fie astfel de ocazii zi de zi. Caci nu-i asa, fiecare zi trebuie sarbatorita in cel mai frumos mod cu putinta.

DSC_0030

Au trecut pe aici:↓

Andreea Camelia Mihaela Ioana Aurica Vica Ioana Matei Adina alipety Luminita Bia Diana Andra :) O Oană Nice Mărgeluţa Raluca Caty Raluca Raluca