Muffins la miezul noptii

Aseara, pe cand stateam in pat sa citesc “Flowers for Algernon” (n-am renuntat la ea, sa stiti! 😛 ), mi-am amintit ca nu prea am ce sa-mi iau in pachetul de dimineata pentru scoala. Asa ca m-am ridicat frumos, m-am dus in bucatarie, am aruncat o privire prin dulapuri si gata, a venit si ideea! Mi-am dat eu seama ca n-am mai facut de multisor muffins, asa ca era si timpul ca flacara cuptorului sa mai vada si altceva decat tarte..

No bun, pai si, acum de care muffins? Nu mai voiam sa repet din retetele deja incercate asa ca am incercat sa inventez ceva nou. N-am reusit sa inventez, ci sa reinventez. Ce?

Mi-am amintit de tortul de morcovi facut pentru noaptea dintre ani si cat de mult mi-a placut compozitia acestuia. Si-am zis, oare n-as putea eu sa ma bucur de acel aluat aromat, dar in portii mai mici? Desigur! Am aruncat apoi un ochi pe o reteta de baza gasita la Emily si-am purces la treaba.

Pentru 18 muffins am folosit:

-250gr faina

-1/2 cana zahar (am inceput sa masor zaharul din ochi, cu intentia de a folosi cat mai putin)

-2lg praf de copt

-70ml ulei

-o mana zdravana de morcov razuit

-un iaurt simplu de 125g

-doua LG stafide

– 4lg nuca de cocos

Prima data am amestecat intr-un bol faina+praful de copt. Am batut apoi ouale cu zaharul in alt bol (ah, mi-am amintit, am pus si putin zahar vanilat), dupa care am adaugat uleiul si iaurtul, mestecand cu un tel. Am pus si morcovul razuit, nuca de cocos si stafidele, dupa care am incorporat incet si faina cu praful de copt. Rapid am umplut si 2/3 din hartiile pentru muffins, am mai gustat din compozitie cam de 5 ori ( 😀 ), dupa care am dat tava la cuptorul deja incins la 180 de grade. 20 de minute a durat asteptarea, dupa care am scos muffin-urile pe un grill.

Totusi, m-am mirat dimineata cand am vazut ca inca mai sunt muffins! 😛

5d2692a491c411e3999112f9b53b9d57_8

Au trecut pe aici:↓

Andra :) Adina Ioana Matei Monica Mihaela Ioana Camelia Nicol Andreea She wolf Luminita Diana Nice Mărgeluţa Raluca Raluca Raluca