Cateva ore in Leuven

Incep prin a spune ca ma simt tare norocoasa sa am un om care iubeste calatoriile la fel de mult ca si mine. Ma bucur sa fiu alaturi de o persoana care imi intelege visele si vrea sa faca parte din ele. Ca orice cuplu de tineri, visam sa calatorim cat mai mult, in lumea intreaga. Cu bani putini, multi, prin voluntariat, nu conteaza. Doar calatorii sa fie. Ne-ar placea sa traim in cat mai multe locuri, sa intelegem cat mai multe culturi si sa ne bucuram de cat mai multe zile pe alte meleaguri. Drumu-i lung, stim, mai ales ca mai avem de invatat si muncit, pana cand o sa putem visa la destinatii mai indepartate. Dar pana atunci ne-am propus sa luam la pas tot ce e in apropierea noastra si sa cunoastem cat mai bine locurile din jurul nostru.

Asa am facut si vineri, cand ne-am trezit de dimineata cu chef de plecare. Vorbisem noi de joi seara cam pe unde am vrea sa mergem, dar n-am reusit sa cadem de acord asupra destinatiei (el unde-i zapada, eu unde-i mai cald) asa ca am lasat-o pe dimineata. Nu stiu cum de am avut castig de cauza ( 😛 ), dar cert este ca la pranz ne aflam deja in capitala provinciei Flemish Brabant, adica in Leuven.

DSC_0081

Prea multe nu stiam noi despre acest oras, doar ca este un oras studentesc si ca Universitatea Catolica din Leuven este cea mai veche universitate Catolica din lume. Mai toti studentii belgieni vor sa studieze acolo, acest lucru datorandu-se prestigiului pe care aceasta universitate il are, dar si pentru ca este declarata ca fiind cea mai buna universitate din Belgia.

DSC_0093

In cele cateva ore petrecute in Leuven, n-am facut decat sa ne plimbam pe strazi si sa ne bucuram de prezent. N-am alergat ca in alte dati, ca sa intram la muzee sau sa atingem mai toate obiectivele turistice dintr-o lista, ci ne-am lasat purtati pe strazile pline de povesti, de am ajuns sa inconjuram o mare parte din oras. Ne-a placut, nu zicem nu, caci a fost cea mai frumoasa modalitate de a ne petrece acea zi, dar nu putem spune ca ne-a atras extrem de mult. N-am simtit prea multa vibratie in oras (bine, la 6 grade, ce sa simti? 😀 ), iar acum, cand stau sa imi amintesc, nu reusesc sa revad in fata ochilor mare lucru decat cu ajutorul fotografiilor facute. Pana de curand nu stiam de ce nu reuseste niciun oras din Belgia sa-mi mai placa, apoi am recitit micile notite din escapada avuta in Gent si mi-am dat seama imediat. Cred ca o jumatate din noi a ramas acolo, pe stradutele acelea inguste si pe podurile inflorate, cu ochii in vitrinele de poveste si gandul la Julie’s House, casuta in care am mancat primul si cel mai bun cheesecake din viata mea.

DSC_0068 DSC_0088

Nu stiu daca ne vom reintoarce, poate doar peste 4 ani, cand va trebui sa fac masterul acolo. Dar cine stie ce va fi pana atunci?

P.S. Wikipedia m-a surprins placut in aceasta dupa-amiaza ploioasa, scriind ca satul Cristian, din judetul Sibiu, se afla in relatii bune cu Leuven, Belgia! Ei, parca a fost totusi, frumos.. 😀

Au trecut pe aici:↓

Mihaela Ioana Raluca She wolf ella Ioana Matei Monica Bia O Oană Vica Diana Eliza