Biblioteca bloggerului roman

De la inceputul lunii m-am delectat cu Top 10 carti preferate de oamenii din spatele blogurilor pe care le urmaresc cu drag. Nu m-am putut abtine sa nu-mi fac si eu un astfel de clasament, iar cum duminica-i (aproape) zi de odihna, v-am lasat mai jos cele 10 carti care au schimbat ceva in mine de-a lungul anului 2013. N-am citit cat mi-am propus in anul abia trecut (51 trase de coada, in loc de 60), iar asta doar pentru ca invatarea limbii olandeze m-a indepartat de lectura de placere, punandu-ma sa citesc carti de copii, evoluand mai spre sfarsitul anului si ajungand sa citesc cateva carti bune in incalcita limba. In 2014 mi-am propus sa fiu mai realista, avand in vedere ca inca sunt ocupata cu limba olandeza, dar si pentru ca anul acesta se vrea a fi unul plin, de la prima pana la ultima sa zi. Sper doar sa apuc sa trec pragul de 40 de carti pe care l-am pus pe Goodreads (este cel mai mic prag pe care l-am pus pana acum) si sa ma delectez cu cat mai multe carti bune. Caci timpul nu sta in loc si n-are rost sa mai pierdem timpul cu cartile in care nu ne regasim. Acestea fiind spuse, iata si topul meu:

  1. Necredincioasa – Ayaan Hirsi Ali (desi am citit-o la finele anului 2013, aceasta carte a devenit favorita mea din toate timpurile)
  2. And the mountains echoed – Khales Hosseini
  3. Norwegian wood – Haruki Murakami
  4. Hothouse flower – Lucinda Riley
  5. The Kingmaker’s Daughter – Philippa Gregory
  6. Dragostea nu moare – Maitreyi Devi
  7. The secret garden – Frances Hodgson Burnett
  8. 1984 – George Orwell
  9. Cautatorii de povesti –  Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Irina Păcurariu, Vlad Petreanu
  10. Cuvinte de iubire – Guy de Maupassant

Voi cum ati stat cu cititul in 2013?

Au trecut pe aici:↓

Ioana roberts Oana Diana Raluca Loredana Oana Margot Ioana Matei Mihaela simsim Andra :) She wolf Vica O Oană Bia Kadia Diana