Scoala, scoala, vrem ostasi?!

Gata, am inceput si prima zi de scoala. Pentru a mia oara intr-un singur an. Cand imi amintesc ca anul trecut pe vremea asta abia invatam sa spun “Multumesc” si sa dau “Buna ziua”, iar acum pot citi carti, ziare si reviste in olandeza, mai ca ma simt oleaca mandra de mine. Da, stiu, mandria-i un pacat, dar putin din ea n-a omorat pe nimeni.

Ultimul nivel de olandeza, si anume nivelul 5, inseamna ultima treapta pe care o am de urcat pana sa obtin diploma de B2. Ultima si cea mai grea treapta, iar asta nu o spun doar eu. Nu stiu daca o sa reusesc sa fac fata volumului de studiu, dar o sa-mi dau toata silinta. Ca sa va faceti o idee, pana la Nivelul 3 trebuia sa stim in jur de 5000 de cuvinte. Nu cred ca stiam pana atunci atatea, dar am reusit sa iau toate examenele pana acum. Intre Nivelul 3 si Nivelul 5 mai sade un nivel, adica v-ati prins, 4. Ei bine, pana la sfarsitul Nivelului 5, noi ar trebui sa stim in jur de 12.000 de cuvinte. Adica mai mult decat dublu fata de primele 3 nivele. Bineinteles ca acum recunosc cuvintele noi mai usor si as putea sa le dau un sens daca le vad in context, dar tot mi se pare mult. Nu ma las, fiti fara grija, mai ales cand am ajuns aproape de ceea ce mi-am propus in urma cu un an.

Ma gandeam azi ca daca o sa reusesc sa trec si de testul ITNA (un fel de Cambridge), o sa scap de olandeza, uitand, bineinteles, ca am s-o folosesc in tot restul vietii mele. 😀

Ni s-a descris azi drumul pe care-l vom parcurge in aceste trei luni, dupa care ne-am apucat de treaba. Dupa scoala am dat o fuga pana la biblioteca orasului, sa ma reaprovizionez cu carti in olandeza si lasand balta cartea pe care astept de un an sa o citesc.

Sper sa ne mai citim pe aici si prin alte parti, caci am sa incerc pe cat posibil sa am un blog cat mai activ. Daca o sa-mi iasa, o sa vedem peste cateva luni. Daca nu, sa-mi fie cu iertare. :-)

Acum mi-s curioasa si vreau sa stiu cine are planuri de mutare si de invatare a unei noi limbi. 😀

Au trecut pe aici:↓

Ioana Matei Raluca ella Monica Luminita Oana Ioana Mihaela Vica Andra :) Andreea