“Necredincioasa” sau cea mai buna carte citita in 2013

M-am trezit la inceputul anului ca nu stiu despre ce sa mai scriu pe blog. Nu voiam sa scriu doar ca sa fie scris, dar uneori am ajuns sa o fac si pe asta.

Sarbatorile au trecut de nici nu am simtit cum, mai ales ca pe parcursul acelor zile, mintea mea a fost prinsa in cartea primita de la Mihaela, si anume “Necredincioasa”, de Ayaan Hirsi Ali. Ce carte, oameni buni! Am aflat o multime de lucruri noi, iar sufletul a inceput sa cunoasca o cultura mult-indepartata de mintea mea pana acum. La inceput m-am infricosat, m-am speriat, am tremurat… caci nu intelegeam cum un om mai poate trai dupa ce trece prin atatea lucruri. Nu tu libertate de exprimare, nimic. Faci ceea ce iti spun parintii sa faci, te supui fara niciun comentariu, iar apoi induri. Induri pana simti ca nu mai poti, pana vrei sa dispari de pe Pamant de durere, dupa care iti amintesti ca viata pe Pamant e doar un test si mergi inainte.

M-am bucurat de cate ori a incercat autoarea cartii sa isi croiasca un alt drum si a luat viata de la capat de nenumarate ori, intr-o tara unde nu prea poti sa faci ce te taie capul. M-am speriat si-am plans de cate ori a plans si ea, de cate ori a crezut ca acela e sfarsitul. Nici eu nu voiam sa se termine, voiam ca ea sa lupte, sa lupte pana la capat, sa nu se lase tocmai acum, cand a pornit pe acel drum.

Spre sfarsit m-am bucurat, chiar daca viata i s-a complicat si mai mult, era libera. Era in tara ce se afla la 30 de minute distanta de mine. O tara pe care o iubesc si o indragesc tot mai mult, cu fiecare vizita. O tara in care ea a reusit sa schimbe ceva. Ceva mai mult.

Oameni buni, ce carte..!

Pana si tatal meu a devorat-o in cateva seri si s-a speriat de cultura din care vine Ayaan. Si a mai spus ca-i vede altfel pe musulmani acum, dupa ce a citit cartea. Trebuie sa recunosc ca si eu ii privesc in alt mod. Si incep sa-mi inteleg mai toti fostii mei colegi de scoala, care au in spate un trecut asemanator cu cel al autoarei.

“Necredincioasa” este o carte care-ti deschide mintea si sufletul. Cei care ati citit-o, ma intelegeti. Cei care nu, o sa ma intelegeti. Iar daca mai cunoasteti astfel de carti, nu ezitati sa mi le recomandati.

Au trecut pe aici:↓

Raluca Luminita simsim Eliza Mărgeluţa Diana O. Kadia Bia Mihaela Monica ella She wolf Andra :) ALEXA Aurelia