2007-2014

2014. Deja m-am obisnuit sa scriu patru la sfarsitul anului, in jurnalul de zi cu zi. 2014.

Ma gandeam prin 2007, cand mintea inca-mi era mai necoapta decat acum, cum avea sa fie viata mea in 2014. Si acum imi amintesc ca era o vara torida, iar eu ma racoream in strandul din oras. Purtam pe atunci un costum de baie clasic, dintr-o singura culoare, simplu, fara modele si alte minuni. Eram creola, oh, daca ati sti cat de creola eram! Mai ceva ca ciocolata cu lapte de la Milka. Mult timp am suferit din cauza asta, dar nu din cauza ca nu-mi placea cum arat, ci pentru ca mai toata lumea ma poreclea intr-un fel in care, daca faceau asta pe meleagurile pe care sunt acum, ajungeau sa detina un cazier colorat. Mai colorat decat pielea mea. :-)

 Mi se parea atunci ca mai am o viata intreaga de trait, multe de vazut si de invatat. Toate mergeau bine in 2007. Atat de bine incat ai mei si-au facut curaj sa construiasca o casa pentru noi toti, ca sa nu mai locuim in blocul acela mizerabil, pana la adanci batraneti. Aveam o gramada de prieteni pe atunci sau cel putin asa mi se parea. In adolescenta ieseam in oras si ma intelegeam bine cu toata lumea, caci toti gandeam la fel, niciunul nu reusea sa se deosebeasca de celalalt. Nu citeam carti pe atunci, dar toata alocatia si banii castigati ca fiind coordonator la Avon se duceau pe reviste. Multe, multe reviste. Era o lume noua pentru mine, sa am ocazia sa citesc atatea lucruri din atat de multe domenii. Luam si reviste de moda, dar doar pentru cadourile ce le ofereau lunar, caci continutul lor m-a dezamagit de fiecare data. Plus ca nu acordam mare atentie vestimentatiei, iar de machiaj nici nu putea fi vorba. Imi placea tenul meu creol si sprancenele in V, lasate asa de mama natura.

Nu mai tin minte ce-am facut in anul acela. Probabil ca avusesem primul iubit, prima dezamagire etc. Pe la sfarsitul anului am lasat trei prietene balta si-am cunoscut-o pe cea care-mi este si acum aproape. 2007.

Multe nu s-au mai schimbat de atunci. Casa a ramas tot in constructii, caci dupa 2007 a venit criza si mama nu si-a mai vazut visul implinit nici in ziua de azi. Cand merg in vizita in tara, tot in blocul acela dorm, caci alt loc nu avem. De atunci mi-am mai gasit o prietena, m-am apucat sa citesc carti, am trecut la alt iubit, alta dezamagire etc.

2014. Sunt in Belgia, cu omul si cu familia aproape, iar pielea mi s-a albit. Banii nu se mai duc pe reviste, ci pe carti si ceaiuri. Mai am un nivel de olandeza, iar din septembrie o sa merg mai departe cu educatia.

Am 20 de ani si-mi vreau pielea creola inapoi.

Au trecut pe aici:↓

O. Monica Raluca She wolf Mărgeluţa Mihaela Bia Andra :) Eliza simsim