Ultimele pregatiri

a8ec893e657b11e3b4920e14431f43d4_8

  • Maine ne apucam de prajiturit. Cine? Eu, alaturi de prietena fratelui meu. Planuim sa facem biscuiti sub forma de braduti, negresa, poate si clasicele cornulete cu rahat, caci mi-a spus mama ca i-ar placea. Prea multe idei nu avem, deoarece in fiecare an ne apuca planificarea meniului pe ultima suta de metri. 
  • Cadourile-s pregatite, ambalate cum am stiut eu mai bine. Dar parca tot as mai trece putin prin aglomeratia orasului, sa mai cumpar cate una, alta, doar-doar sa mai simt odata agitatia si bucuria de pe strazi.
  • Craciunita mea vrea cu tot dinadisul sa fie cheala pana de sarbatori, iar eu nu stiu ce sa-i mai fac sa o opresc.
  • Casa-i impodobita, dar parca nu miroase inca a scortisoara si clementine. O rezolvam si pe asta, incepand de maine.
  • Desi mai toata lumea e intr-o alergatura continua, eu am inceput sa ma izolez tot mai mult in camera mea, in patul cu patura moale, alaturi de toate cartile pe care mi le-am dorit sa le parcurg in timp ce invatam la olandeza si le-am amanat. Parca-mi si place lucrul asta, sa fiu doar eu cu mine si cu o noua viata ce mi se arata in palme. Tocmai ce am terminat “And the mountains echoed“, de Khaled Hosseini, dar deja mi s-a facut foame de o alta carte. O sa continui cu cartea “Cuvinte de iubire”, de Guy de Maupassant, caci prea m-a cucerit review-ul Dianei.
  • De la inceputul lunii decembrie am inceput sa folosesc din ce in ce mai des Instagram-ul. Ador sa vad decoratiunile facute de cei pe care ii urmaresc si sa le citesc bucuriile sub fiecare fotografie.
  • Ma gandesc daca sa-mi scriu lista cu lucruri pe care-mi doresc sa le duc la bun sfarsit in 2014, dar la cat de “multe” am bifat in anii trecuti, parca mai bine-as sta locului si-as scrie despre clipa prezenta, in jurnalul de zi cu zi.
  • Nu ma pot opri din visat si de imaginat cum vor fi aceste sarbatori. Stiu ca o sa fie bine, cu toata lumea alaturi, dar nu pot inceta a ma gandi la primul Craciun petrecut in casa noastra, a mea si a omului. Stiu ca cel mai bine-i sa-l petreci in sanul familiei, dar o petrecere de Craciun, impreuna cu toti oamenii pe care i-am cunoscut aici, tot am sa fac. Sa uit, macar odata, de toate mancarurile noastre traditionale, care au ajuns sa fie accesibile in orice perioada a anului, risipindu-i astfel putin din farmec, si sa ma bucur de gustari din toate colturile lumii.
  • M-am apucat sa vorbesc despre pregatiri, despre ce urmeaza sa mai fac, dar iar am deviat de la subiect asa ca ma opresc aici. Va las pe voi sa vorbiti, asa ca va rog, indrazniti! :-)

Au trecut pe aici:↓

Monica O. Raluca Bia Mihaela Diana Andra :) Ioana Matei Nice She wolf Gabriella CARMEN Eliza Oana Adina