Luni: Murakami, scoala si primul cadou de Craciun

monday 016

Azi-noapte n-am prea dormit. Multe vise m-au tinut ocupata, m-au trezit, m-au speriat, m-au facut sa transpir si sa verific ceasul de 10 ori, rugandu-ma ca acesta sa arate odata ora de trezire. N-a fost sa fie, asa ca m-am simtit chinuita pana dimineata. Of, si ce dimineata…

In casa mirosea a cafea, mmm, semn ca-i mama acasa. Doar in zilele de luni apuc sa o vad dimineata, inainte sa plece la lucru, iar atunci zau ca-s cele mai frumoase dimineti. 

Nu stiu daca mi-am dorit sa merg la scoala-n dimineata asta, am uitat sa notez, caci sunt atat de aeriana incat uit toate gandurile care-mi trec prin minte. Bine, e normal asa ceva, desigur, caci altfel mi s-ar aglomera hardul, iar de alta capacitate nu dispun. Cel mai probabil nu mi-am dorit, caci mi-am amintit de ultima carte de Murakami terminata sambata, “La sud de granita, la vest de soare”, o carte tare frumoasa, ca toate ale lui Murakami, desigur. Indiferent de limba, cuvintele lui Murakami patrund adanc in sufletul meu. Si uite-asa m-am trezit ca rasfoiam paginile-n minte, apoi m-am gandit la om, la noi, la faptul ca ne mai despart doar doua saptamani pana cand o sa ne tinem de mana, apoi inca 10 zile pana ce-o sa fie toata familia completa. Nu mai am rabdare, oameni buni, nu mai am. Si totusi, am, rezist, ca trebuie si n-am de ales.

La scoala a fost bine, desi dimineata am vazut cum toti colegii mei sunt posomorati si fara vlaga. O colega m-a insotit dupa ore la biblioteca, sa returnez cartile si sa-mi umplu iar desaga cu carti noi. Nu m-am putut abtine si-am strecurat  si doua carti de Murakami, asa, ca sa incep bine ziua de luni.

8244485855d611e3acaa0e387b17fb11_8

In drumul spre casa, liniste… Imi place cand ma intorc acasa pe strada cu parcul, caci ii o alee atat de linistita incat ma invioreaza si ma binedispune mereu. Copacii sunt aproape goi, de mai ca-mi vine sa ii imbrac pe fiecare in cate-un fular pufos si crosetat. Dar asta-i noiembrie, luna care, in afara de ziua fratelui meu, n-are nicio alta semnificatie importanta. Bine, asa ziceam si de februarie, ca-i o luna trista si cenusie si cand colo o iubesc mult, mult, iar voi stiti si de ce.

Acasa, iarasi liniste. Un pachetel ma astepta pe masa din sufragerie si gata, pana aici a durat linistea, caci sufletul a inceput sa  cante de bucurie, cand am vazut ca pe el sta numele domnitei care-mi infrumuseteaza zilele de luni, deci hm, care ziceati ca n-ati dormit azi-noapte? Ca eu nu stiu pe nimeni. 😀

monday 008 monday 003

Inauntru zacea primul cadou de Craciun. Primul! ♥ Nelipsita scrisoare, ceaiuri Basilur, un CD cu retete si-un carnetel Cupcake de pus pe frigider si trecut dorinte-n el. Iti multumesc, Andra! Enorm!

Una peste alta, ieri m-am jucat cu decoratiunile de Craciun si nu m-am mai despartit de globul acesta. Si nici n-am de gand sa o fac prea curand.

5ec64aa655d711e3811812cc5325a5e4_8

Au trecut pe aici:↓

Ioana Mihaela Camelia Raluca Andra :) Monica She wolf Monica ella Adri Vica O. Raluca