Bruschete cu brie si arpagic

sunday 171

Rasfoind niste reviste culinare mai vechi, am dat de-o reteta noua de bruschete. Nu mai incercasem pana acum bruschete cu arpagic, daramite si cu brie.. ci doar simple, cu somon sau rosii tocate cu mult busuioc si usturoi. Mi-a ramas bine intiparita-n minte aceasta reteta, caci altfel nu-mi explic cum de am tinut minte sa caut in ziua de facut cumparaturi, arpagic si brie. M-am dus frumos la raionul cu legume, m-am uitat la ceapa, n-am bagat-o-n seama, m-am uitat mai in dreapta si hopaaa! Arpagicul era acolo! Am cumparat un saculet de 500g, m-am dus la raionul cu branzeturi, am luat si-o bucata de brie si gata lista de cumparaturi!

Cum duminica de ieri m-a prins mai mult in bucatarie (o sa intelegeti curand de ce) si m-am infruptat din cateva prajituri, am realizat ca n-am apucat sa mananc “mancare”. Micul-dejun a insemnat cateva cani de ceai si-o prajitura facuta de tata, pranzul, alte cateva cani de ceai si-o prajitura facuta de mine… si cam asta mi-a fost meniul zilei de ieri. Trist, stiu, dar duminica-i rasfat pentru mine, si d.p.d.v. al timpului, caci doar duminica am timp sa lenevesc, sa lenevesc si… sa lenevesc, dar e si ziua in care-mi permit sa-mi rasfat papilele cu prajituri sau retete noi de mancare.

Sa lasam povestile si sa revenim la bruschete, caci azi e luni si nimeni nu prea are timp de gatit sau chef de palavragit, asa ca presimt eu ca reteta asta-i binevenita pentru toata lumea ( :)) ).

sunday 162

Aveti nevoie de o bucata de brie, cateva rosii cherry, o mana de arpagic, ceva usturoi, putin ulei de masline si muuuuuult busuioc sau alte ierburi aromate (eu am un borcanel cu busuioc, leustean si cimbru uscat, din care iau mai mereu pentru majoritatea felurilor de mancare 😀 ).

Arpagicul se curata, se spala, se taie-n jumate, se unge cu putin ulei, dupa care se da la cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se inmoaie si sa se caramelizeze putin.

Intre timp pregatim feliile de paine. Acestea se ung cu ulei de masline si se pun cateva felii de usturoi din loc in loc, se adauga apoi feliile de brie si bucatile de rosii cherry. Dupa cele 10 minute, asezam bruschetele in aceeasi tava, cu arpagicul pe ele. Condimentam dupa gust, dupa care dam iarasi tava la cuptor pentru 10 minute. Se sta salivand langa usa cuptorului, pana cand ceasul ne va spune ca-i cazul sa scoatem bruschetele si sa ne bucuram sufletele cu ele. Voila! A fost greu? :-)

Au trecut pe aici:↓

Mihaela Andra :) Maria Ioana Camelia Adri O. Monica Raluca Raluca