Wishlist

Ma intreba mama zilele trecute ce-mi doresc de ziua mea. Sau de Craciun. Bine, doi in unu, ca ambele sarbatori sunt atat de apropiate, incat n-are rost sa-si bata capul cu doua cadouri (asta gandesc acum, dar inainte… :-D). Si i-am raspuns ca nu-mi doresc nimic. Am tot ce imi trebuie si simt ca nu-mi lipseste nimic pentru a duce o viata decenta (bine, omul imi lipseste, da’ stati ca vine si el.. ). In ultimul an am primit mai mult decat am sperat vreodata sa primesc. Daca am facut anumite investitii, le-am facut cu bani putini, caci s-a nimerit mai mereu sa gasesc ceea ce caut la un SH si sa nu trebuiasca sa-mi cheltui toti cei 20 de euro pe care mi da mama lunar, pe-un singur lucru.

Si da, nu-mi trebuie nimic. Nu acum. Dar mai tarziu, cu siguranta. O sa am nevoie de-un laptop, caci am sa incep scoala/facultatea si nu-l pot lua pe cel al parintilor zi de zi, lasandu-i fara nimic. Am pus ochii pe unul bun, finut, elegant, dar mai trebuie sa stea oleaca-n wishlist, pana voi reusi sa lucrez mai mult decat cateva ore pe saptamana si-o sa pot pune bani deoparte pentru dansul. Vreau sa invat sa lucrez in Photoshop, Illustrator, asa ca domnul zice ca s-ar potrivi cerintelor.

Apoi, mi-as mai dori un obiectiv foto, macro mai precis. De ce? Caci vreau sa invat mai multe despre fotografia macro, iar acest obiectiv mi se pare un start bun. Plus ca eu am ajuns sa fotografiez mai mult lucruri minuscule, lucruri pe care cu obiectivul de kit nu le pot surprinde bine.

Ce-ar mai fi? Acele lucruri care nu sunt niciodata suficiente: carti. Multe carti. Carti de gatit, carti de design interior, ghiduri turistice..deci carti. De la inceputul verii am pus ochii pe What’s Cooking in Belgium, o rasfoiesc ori de cate ori ajung in libraria mea preferata. Vreau sa invat mai multe lucruri despre bucataria lor, cultura, istorie, asa ca orice carte care are legatura cu Belgia, e binevenita si apreciata ( in engleza/romana/olandeza). Pe ce am mai pus ochii la chioscul cu reviste internationale? Pe The 500 hidden secrets in Antwerp. E-o cartulie tare faina, cu locuri ascunse din Antwerpen, pe care nu le cunoaste poate nici un flamand 100%. Iar cum eu imi doresc sa cunosc orasul mai bine..simt ca am nevoie de ea. 😀 Ah, sa nu uit de The White Princess. De fapt, cum sa uit? O vad in librarii mereu, dar nu au decat varianta Hardback, care costa peste 20 de euro, iar cardul de client nu-l pot folosi pe BookDepository, so…

Ceaiurile se gata si ele, dar nu le trec aici, caci poate reusesc cumva sa gasesc ceai de calitate prin Flandra, but anyway, voi stiti ca cei de la Companie&Tashi sunt cei mai buni, asa ca aruncati voi mai mult de-o privire la ei pe site, in caz ca vreti sa surprindeti placut pe-un iubitor de ceai. Eu n-am apucat sa vad noile accesorii decat ieri, astfel ca mi-am umplut wishlist-ul c-un gaiwan, doua, niste cescute si-un ceainic transparent (unu am avut, dar nu i-a placut pe pamant belgian, asa ca anul trecut a fost dus la reciclat, asta dupa ce mai intai i s-a spart capacul, apoi restul).

De refacerea stocului cu produse Jovis, am sa ma ocup curand, daca-mi mai iese socoteala pentru cadourile de sarbatori si-mi mai ramane ceva pe langa, dar bine, de obicei nu se-ntampla niciodata, asa ca-i mai bine sa sada pe-aici cateva lucruri. Nu stiu daca ati vazut ca cei de la Jovis au pus la vanzare sapunuri vrac, la o adica neambalate. Si bineinteles, la un pret mai mic. Pai, cum sa nu-ti doresti sa-ti parfumezi hainele si sa-ti ingrijesti pielea natural, cu sapunurile favorite dintotdeauna? S-apoi s-o hranesti c-un unt bogat in nutrienti si-mbalsamat in lavanda? Bine, nici untul de shea nu-i de neglijat, mai ales ca se mai termina si el, la un moment dat (dupa un an chiar) si-ti trebuie altul.

Cred c-ar trebui sa ma opresc aici cu lucrurile pe care “nu” mi le doresc, caci m-am intins cam mult si parca vad ca nici pana la sfarsitul anului viitor n-am sa le am pe toate. Dar voi stiti ca n-avem nevoie de toate, ba, daca-i iubire-n casa, liniste si pace-n suflet, nu mai ai nevoie de nimic altceva.

Au trecut pe aici:↓

Roscata O. Diana Raluca Andra :) Vica Bia Ioana Mihaela Kadia She wolf Adri Nice Adina Raluca