Aproape noiembrie

ec5873523d225e3fc52f0a37ef2e197f

Nu stiu cum a trecut timpul. Unde s-a dus, cand, de ce nu l-am tinut in loc. A plecat, s-a dus, iar luna noiembrie si-a facut deschiderea inainte de vreme. Mi-e frica de luna ce urmeaza. Alaturi de februarie, o simt ca pe cea mai rece si trista luna din an. Nu, n-am trecut prin nimic, in alti ani, in luna noiembrie, care sa ma marcheze si sa ma faca sa n-o iubesc nicio clipa. Nu. Asa o vad, asa o simt. Se duce toamna aramie, colorata.. Diminetile cu ceata o sa se intinda pana la pranz, umiditatea va creste, frigul va aparea..

E aproape noiembrie, iar eu ma refugiez in carti, in ceaiuri aromate si-n seri cu multe lumanari aprinse. Visez cu ochii deschisi la Praga, Londra, Genova si alte orase prin care-mi doresc sa trec, sa le simt si sa le inteleg istoria in totalitate.

Ma gandesc ca acusi fac 20 de ani. Mi se pare o cifra enorma, pentru cat simt, pentru cat am trait. Mi-as fi dorit sa fi facut mult mai multe lucruri pana la varsta asta, asa cum credeam ca voi fi in stare, in urma cu cativa ani. Dar viata ne da doar ce avem nevoie, nu mai mult, nu mai putin. Totusi,vad, in sfarsit, anul acesta, ca pe o mare realizare. Un an in care am reusit sa ies dintr-o relatie care nu-mi facea bine, ma tragea in jos si nu ma lasa sa fiu eu insami. Un an in care am cunoscut oameni de pe toate continentele. Un an care m-a facut sa fiu capabila sa citesc in 3 limbi, iar pana la anul sper sa fie 4. Un an in care am trait cele mai frumoase zile din viata mea, alaturi de el, alaturi de mama. Un an bun, ce mai, chiar daca mi s-a parut ca a trecut lenes si-a fost mai greu de umplut clipele cu tot ce mi-am dorit sa fac. Nu-i nimic, la anu o sa fie mai bine, sunt sigura.

Totusi, am un motiv pentru care sa iubesc si luna noiembrie. In urma cu un an, incepeam cursurile de olandeza. Invatam sa gandesc intr-o limba total noua si necunoscuta mie. O limba intortocheata, grea, care mi-a pus multe piedici, dar care acum, dupa un an, incepe sa-mi deschida usi. Recomand tuturor o astfel de experienta. Tuturor. O sa va schimbe (aproape) in totalitate modul de a gandi si de a trai. In bine, doar in bine.

E aproape noiembrie. Sa plece noiembrie.

Sursa foto

Au trecut pe aici:↓

O. Mihaela Raluca Vica Andra :) Alexandra Bohan Diana Nice Ioana