Jurnal de zi cu zi

tea 037

Inainte sa plece spre tari mai calde, omul m-a surprins in ultima dupa-amiaza cu un cadou frumos impachetat si pitit bine, intr-un loc in care nu prea umblu de obicei. Mi-a dezvaluit dinainte ca a facut o vizita magazinului meu preferat din Antwerpen, si anume Othello. O librarie chic, ascunsa pe-o straduta de pe langa centrul turistic al Antwerpen-ului, ce-a devenit de la prima vizita, un loc de suflet. Merg acolo cel putin o data pe saptamana, chit ca de multe ori doar arunc cate-o privire asupra noutatilor. Locul acela ma face sa ma simt atat de bine, incat nici eu nu inteleg de ce. Probabil pentru ca au o multime de carti noi si interesante, atat in engleza cat si in flamanda. Sau ca au doua mese arhi pline cu idei de cadouri, carti postale, agende, jurnale, jocuri, carti de bucate, albume de arta si multe altele.

Mereu cand sunt in pana de cadou pentru cineva apropiat, fug rapid pana la Othello si ma intorc acasa cu o surpriza frumoasa. E imposibil sa nu gasesti ceva frumos de daruit, ba chiar ti-ai dori sa cumperi tot magazinul, asa cum imi vine mie, de cele mai multe ori.

tea 040

De cand am zarit ambalajul am ghicit ce e inauntru. Nicio secunda nu m-am asteptat sa primesc jurnalul pe 5 ani, jurnal pe care mi-l doream de cativa ani. Prima data am auzit de el de la Diana, apoi am inceput sa-l daruiesc prietenelor, dar niciodata n-am reusit sa achizitionez unul si pentru mine. Ei, si uite cum s-a gandit, el, omul, la mine si la sufletul meu de “scriitoare”.

tea 062 tea 057 tea 054

Iubesc orice agenda sau jurnal. In librarii reusesc cu greu sa ma despart de ele, caci sunt atat de multe, de frumoase, si bune de luat acasa! De mica mi-a placut sa scriu in jurnale. Orice loc de scris si de lasat putin amprenta era perfect pentru mine. Apoi, pe la 11 ani am primit de la mama primul jurnal cu lacat, dar care s-a umplut rapid cu diverse amintiri copilaresti. Amintiri care au cerut apoi un alt jurnal, un alt..si tot asa.  Inca pastrez jurnalalele si le rasfoiesc ocazional, ca sa-mi dau seama prin ce am trecut si cat de mult m-am maturizat.

Jurnalul pe 5 ani este tot ce aveam nevoie. Nu ma mai gandesc ca daca am jurnal, atunci trebuie sa umplu minim o pagina. Nu. Cateva randuri sunt de ajuns. La sfarsitul zilei, inainte de a face iarasi cunostinta cu Mos Ene, ma asez la birou si incerc sa rezum prezenta zi in cateva cuvinte. Sau sa notez o fericire de moment, simtita-n ziua cu pricina. E cel mai frumos asa. Astfel, in momentele de cumpana, o mica privire aruncata-n jurnal imbunatateste situatia.

tea 027

Mintea noastra e facuta sa uite, lucru pe care eu incerc sa-l opresc scriind, din cand in cand. Sunt prea multe clipe frumoase-n viata, care merita amintite peste ani si ani, ca sa realizam cat de norocosi suntem. Cateva randuri, cateva cuvinte. Nu-i nevoie de mai mult. O sa zambiti, mai tarziu, cand o sa va recititi randurile.

Jurnalul e perfect. Si omul la fel. ♥

Au trecut pe aici:↓

Mihaela Margot Vica Diana Raluca Andra :) O. Bia Ioana Alexandra Bohan Monica Adina Ioana Matei roberts Raluca Marie Wolfski Raluca Aurelia Raluca