Dimineata cu Prince Wladimir

afterlight (6)

M-am trezit tarziu, aproape de ora 9.  Afara era la fel de bezna ca-n zilele in care ceasul suna la 7. Hmm. Ploua. Marunt, frumos si lin. Ploua. 

Iubesc ploaia. Iubesc ploaia de toamna. Doar intr-o zi de octombrie, frunzele-s ude si mai luminoase. Gradina mi-e plina de “fulgi” galbeni, intensi. E liniste. 

Ma indrept spre bucatarie. Mierea-mi face cu ochiul, de departe, dar o mai aman putin. In schimb, ca-n toate zilele ploioase, scot prajitorul de paine. Pun doua felii cu paine dulce inauntru, apoi astept. Astept cuminte. Sau nu. Ma ridic sa caut in dulapul cu cani, ceasca mea inflorata. Aceea putin ciobita, gasita-n graba intr-un colt la second hand. E inflorata, nu mai conteaza restul. πŸ˜›

In cutia cu ceai mai sade Prince Wladimir, Anastasia, un Darjeeling si-un ceai indian. Hotarasc ca Printul merita incercat astazi. Acum. 

afterlight (7) afterlight (8)

Clinchetul feliilor sarind din aparat. Mirosul de paine prajita. Aroma de stafide calde. Ceai cu vanilie. Dulceata din fructe rosii. Ploaia ce bate-n geam. 

Prince Wladimir. Un amestec de ceaiuri negre din China, citrice, vanilie si condimente. Un amestec unic, creat de catre Pavel Kusmichoff in 1888, pentru a celebra 900 de ani de la Crestinarea Rusiei, de catre Vladimir cel Mare. 

Continutul. Oh, continutul. Ador saculetii in care asteapta ceaiurile sa-si arate maestria. Apa fiarta, apoi racita doua minute. Inca 3 de asteptat, pentru ca saculetul sa lase-n apa tot ce are mai bun. Gata. A sosit timpul. 

Un ceai putin astringent si dur, dar c-un after taste lung si picant. Elegant. Perfect. 

Inca ploua. Ploua cu frunze. 

Au trecut pe aici:↓

Mihaela She wolf Ioana Andra :) Kadia Teea O. Bia Raluca Aa. Raluca