Dimineata de octombrie

202bcca22a0411e3be2922000a1f9a2c_7

Sunt 6 grade. Multa lumina strabate sufrageria. Castanul din gradina, cel care ne-a ferit de toropeala in timpul verii, a ramas acum fara frunze. Printre ramurile pe care stau ultimele pasari ramase-n tinutul acesta rece, vad cerul innorat pe alocuri, lasandu-i inca loc cerului albastru si viu de vara. E frig. Nu mai putem adormi cu geamul deschis, fie si cu draperiile trase. Ziua-i frig, noaptea si mai. Paturile moi si calduroase se plimba din mana-n mana, dintr-un corp pe altul. 

Vremea ceaiurilor cu scortisoara, a placintelor cu mere, a bluzelor groase si a cartilor de pe noptiera a sosit! Casa se-ncalzeste rapid, daca pregatim seara o placinta cu mere, cu scortisoara multa si blat pufos. Se mai roieste-n juru-i pana cand e buna de taiat si de savurat, iar restul se lasa pentru dimineata. 

 poză 2 (2) poză 1 (2)

Oh, e dimineata.. prima dimineata de octombrie. S-a ales la intamplare un ceai din cutie, s-a preparat rapid, conform instructiunilor, apoi se fuge cu ceasca inapoi sub patura. Mmmm, ceai negru cu fructe rosii, citrice si caramel. Dulce, moale, suav, cremos. Se face o exceptie si se adauga o lingurita de miere adusa din tara. Se savureaza incet, in timp ce se citeste ultima creatie a lui Iv

Ce dimineata frumoasa..

Au trecut pe aici:↓

Mihaela Luminita Bia Monica Diana Raluca Maria Teea Andra :) Kadia O.