Escapada in Gent

geeent 060

Iubesc duminicile. V-am mai spus si inainte de ce, de cand.. caci nu a fost asa dintotdeauna. Acum le iubesc pana la infinit. Sunt cele mai frumoase zile. Cele mai perfecte.

Asa a fost si duminica trecuta, cand, desi dimineata n-a inceput prea bine si-a fost nevoie de o vizita la doctor pentru a rezolva problema, aceasta s-a terminat cum nu se putea mai bine. 

De mult voia omul sa mergem in Gent. De mult, de vreo 3 saptamani, cam asa. Dar cum niciodata nu ne-am organizat si hotarat asupra unei anumite zi a saptamanii, n-a fost sa fie pana mai devreme.

geeent 006

A fost ceva in aer in lunile astea, de am reusit sa revad atatea orase dragi mie: Paris, Amsterdam, Oostende, Gent.. si toate cu el de mana.

geeent 044

Cum ne-a asteptat Gent-ul? Frumos.. de parca s-a pregatit indelung pentru vizita noastra. De mult n-am mai simtit un oras atat de adanc in suflet… A fost o atmosfera minunata, de vis, cu muzica retro pe stradute, cu vaporase romantice pe canale, cu flori de jur imprejur, cu miros proaspat de lavanda si dulceata pe care numai waffle-urile o pot da. :-)

geeent 058

Am regasit aceleasi vitrine antice sau vintage decorate si aceleasi casute mult dorite.. Soarele ne astepta frumos, sa ne incalzeasca obrajii si pielea, ca sa simtim mai bine dragostea pe care Gent-ul ne-o ofera..

geeent 148

geeent 067

S-au admirat indelung magazinele cu ceaiuri si cu accesorii fel de fel. Am gasit si-un locsor minunat de stat, sa ne odihnim sufletele si picioarele, de atata frumusete vazuta. Julie’s House, o ceainarie-cofetarie, ce seamana cu cea din visele mele. Masute ondulate in strada si-o atmosfera de vis inauntru. Ceaiuri cat cuprinde, cupcakes de jur imprejur, accesorii cu dulciuri imprimate si alte bunatati de-ti fura ochii. A fost cel mai frumos local in care am mers in ultima perioada si care a reusit sa ma incarce cu energie pozitiva. N-am putut rezista bunatatilor de pe rafturi, asa ca ne-am instalat rapid intr-un colt la etaj si ne-am asteptat cuminti comanda. Un cheesecake cu mere si-o placinta din acelasi fruct s-au indreptat rapid spre noi, de parca le si auzeam spunandu-ne ca am facut cea mai buna alegere. Un ceai negru cu 4 fructe rosii ma astepta cuminte-n ceainicul Cupcake. Kusmi Tea a fost, mmm, perfect. Bunatatile? Mai sa mai comanzi o portie, doua.. Atmosfera? Desprinsa parca din alte timpuri…

geeent 163

geeent 069

“Sunt cel mai fericit om”, mi-a spus.

Iar eu i-am multumit Cerului in gand..

A fost cea mai frumoasa escapada de pana acum, iar cu aceasta pot spune ca vacanta de vara a fost de exceptie. Sper doar sa nu fi fost ultima escapada, ca si toamna e potrivita pentru a vizita cateva orase/capitale europene. :-)

Voi cum ati incheiat vacanta?

P.S. Maine, la Miercurea fara cuvinte, va astept cu cateva dintre cele mai frumoase vitrine din Gent. Desprinse din povesti. ♥

Au trecut pe aici:↓

Mihaela Bia Eliza Teea Iuliana Andra :) O Oană Raluca arakelian Nita Maria Camelia Monica