Ananasul buclucas si ceaiul de musetel

musetel 022

Se da o zi racoroasa de toamna si-o terasa plina cu frunze. Mmm. Parc-ar merge la ora ceaiului o prajitura abia scoasa din cuptor, alaturi de nelipsitul ceai de musetel. Zis si facut. Prajitura-i gata asamblata si astepti momentul in care o vei putea savura.

musetel 064

Astepti o ora, doua, trei, numai ca sa fii sigura ca prajitura are sa se insiropeze de la ananasul zemos, iar crema ce o imbraca sa stea pe “picioarele”ei.

musetel 023

Dar, hai s-o si pozam, ca prea bine arata. Un cadru, doua, 100, numai sa fie unghiul perfect. Aducem si ceaiul de musetel, sa fie Tea Party-ul perfect. Apoi, degustarea. End of story.

musetel 036

Ar fi fost o dupa-amiaza perfecta, daca ananasul n-ar fi devenit cel mai amar lucru de pe pamant. Nu stiu ce experiment mi-a “reusit”, de un fruct atat de dulce si exotic a reusit sa semene la gust cu cel mai amar grapefruit de pe pamant si sa-mi faca prajitura necomestibila. De fapt, era comestibila, dar numai blatul si crema… Si cin’se satura cu atat?

Haz de necaz, ce sa fac si eu. 😛 Bine ca exista in familie persoane care adora grapefruit-ul, chiar si cel transformat, caci altfel nu-mi vedeam nici jumatate din prajitura mancata.

De tinut minte, never-ever nu mai folosi ananasul in prajituri. Poate doar in cele care nu necesita pic de coacere. :-)

Una peste alta, daca pe prajitura nu m-am putut concentra, mi-am indreptat atentia spre ceaiul de musetel. De la un timp consum cel putin o ceasca pe zi si zau ca viata pare mai frumoasa de atunci. Cand ochii au dat de minunatul borcanas, nimic nu ma mai poate opri ca mai prepar o ceasca.

musetel 031

Ador sa-i privesc florile si felul in care-si lasa beneficiile in ceasca. Iubesc gustul mieros pe care numai musetelul il poate da natural, fara niciun fel de adaos. E cel mai bun. E perfect. Calmantul perfect. Parca nu-i asa mare tragedie cu prajitura, facem noi alta. Poate inca o tarta rustica, cu prunele din frigider. Prunele alea dulci si zemoase, precum cele din livada bunicii. :-)

musetel 050

Voi ce experimente ati mai facut?

Au trecut pe aici:↓

Adina Nasta Iuliana Noemi Pripon Mihaela Andra :) O Oană Eliza Nita Maria Camelia Cleopatra Coman Aa.