August

Miroase a inceput de toamna.. Diminetile-s racoroase si tind sa ramana asa pana dupa ora pranzului. Ceaiul cu ghimbir si vanilie asteapta sa fie savurat, placut, baut.. Micul dejun se compune de o saptamana doar din paine proaspata, cu susan, manuita de tata in cuptorul magic. Se intinde pe ea putina dulceata de visine, acra, tare, intunecata.. E preferata mea. Pentru ca miroase a toamna…

Zilele trec linistite, in ritmul lor, in rutina aceea dulce.. Eliade-i citit pe fiecare loc de stat din casa. Pranzul il iau impreuna cu familia, bucurandu-ne de timpul petrecut alaturi. Serile le petrecem uitandu-ne la filme sau conducand prin sate mici si indepartate. Astfel am vazut toate apusurile zilelor trecute. E prea frumos ca sa fie adevarat, imi spuneam. Si totusi, este.. Mi-e frica sa ies din globul asta de liniste, plin de caldura si dragoste. As vrea sa fie mereu asa, dar stiu ca nu este posibil..

image (8)

S-a copt si-o tarta cu lamaie, pentru prima data. Nu stiu daca a iesit precum a prezentat-o Vica, dar zau ca a fost cea mai buna tarta pe care am mancat-o-n viata asta. :-) Sa mai prind curaj doar, ca retete sunt cu nemiluita, iar murele proaspat culese asteapta sa-si arate folosul.

image (4) image (6) image (5)

Si orasul si-a luat vacanta… Prea putine masini mai circula pe strazile Antwerpenului, de sunt ore de varf fara zgomot, fara oameni.. Asa mai vizitam un muzeu, un parc, un rau..

45221_612291075468226_1826493537_n

In zile ca acestea ma incearca melancolia si-mi amintesc de vremurile de demult. Mi-e dor de prietenii din tara, de prieteniile fizice, reale, si observ cat de singuratica am devenit de cand sunt aici.. Am reusit sa-mi fac cativa prieteni, dar nu se compara cu cei avuti. Observ cum tuturor le e teama sa fie deschisi, sa se implice in prietenii de durata si sa investeasca timp in acestea. Dar nu renunt. Nu incetez sa visez. Stiu ca o sa-mi iasa in cale, la un moment dat, oamenii cu care pot imparti mai mult decat un “ce mai faci?”, iar ceaiurile care mi-au bucurat sufletul pana acum, o sa ni-l bucure atunci impreuna. :-)

La voi cum mai trec zilele?

Au trecut pe aici:↓

Mihaela Luminita Vica Andra :) O Oană Raluca Ioana Matei Eliza Andie Raluca