Inca o treapta

eg

S-a dus si canicula din Antwerpen si ne-am intors la vechile obiceiuri: ploaie, vant, umiditate, frig… Nu-i nimic, caci tare aveam nevoie de o racorire dupa asa aer fierbinte. Mi-am schimbat total perceptia despre vremea de aici si consider ca se poate trai cu toate schimbarile dese de temperatura. Ba chiar le apreciez, de parca stie ea vremea ce i se potriveste sufletului meu in fiecare zi. Avem nevoie de soare, dar si de ploaie, de vant si de tot ce mai aduce vremea. Cateodata avem nevoie de toate la un loc, ca sa ne arate ea, vremea, cat de ravasit ne este sufletul si ca este momentul sa ne punem gandurile in ordine.

gnhhn

A fost o alta saptamana plina, cu singura diferenta ca in aceasta saptamana s-a mai adaugat o realizare pe care nu speram sa o indeplinesc atat de rapid. Am terminat cel de-al patrulea modul la scoala de flamanda, 2.2. Detin, in sfarsit, un certificat, care, dupa sistemul UE, nivelul meu de limba se afla pe treapta B1. Suna putin, stiu, dar zau ca de mult n-am mai fost atat de fericita pentru un examen luat. Iar daca se intampla sa fiu si prima din clasa, mai ca-mi creste inima c-am reusit sa invat atat de rapid. Ei, dar scoala nu se termina aici.. urmeaza vacanta in care va trebui sa invat mai mult ca niciodata, pentru a ajunge la B2, minim, nivelul de care am nevoie pentru a studia in Belgia.

Intamplarile din ultimele luni, dar si modulul proaspat parcurs, m-au determinat sa ma razgandesc in privinta facultatii pe care mi-o doream sa o urmez. M-a curerit atat de multa limba flamanda si felul in care aceasta ne-a fost predata la modulul 2.2, incat imi doresc sa imi indeplinesc visul de a studia cat mai multe limbi. Astfel, as putea sa continui sa invat limba chineza, mai ales ca am inca in minte toate lucrurile invatate in urma cu doi ani, pe cand eram la liceu. Pe langa asta, limba franceza se afla si ea pe lista de dorinte si sper sa mi se permita sa o iau de la zero, deoarece nu ne-am intersectat niciodata in scoala vietii. Oh, cate visuri…

nhn

Pana la luna de “foc”, care se apropie cu pasi repezi, incerc sa citesc cat mai mult in flamanda (reviste, ziare, bloguri), pentru a-mi crea in minte povesti si ganduri, pe care sper sa le transpun odata si odata si in mediul online, in limba proaspat invatata.

Voua ce limbi v-ar placea sa studiati?

Au trecut pe aici:↓

O Oană Andra :) Raluca