Despre gradina si limonada cu capsuni

bvnfg

O cititoare a blogului m-a rugat acum ceva timp sa prezint putin gradina in care imi petrec tot mai mult timp in ultima vreme. Nu-i ea, o gradina mare, gradioasa, dar e perfecta in felul ei. Cand intri in ea, esti pazit de tulmutul orasului si poluarea din aer. O masuta, cateva scaune. Un petic de pamant plin de ierburi aromate, rosii, dar si flori minunate. De fapt, sunt mai multe flori, caci doar ele mai rezista in locul acesta in care vremea ne joaca atatea feste. Nu-i prea luminos in gradina, din cauza copacilor, care fac umbra de te saturi. Dar e bine. E perfect. Cu sau fara umbra, tot acelasi sentiment de “acasa” ti-l ofera.

ghth

Ieri a fost zi de curatenie prin gradina. Multe frunze uscate s-au adunat pe terasa (vine toamna?) si buruiana printre flori. Odata am purces cu mama la treaba, de-am terminat in timp record.

Dupa surprinderea catorva floricele noi prin gradina, ne-am recomensat munca cu o limonata facuta dis-de-dimineata. S-a racorit ea suficient la frigider, astfel c-a fost numai buna de savurat in umbra copacilor. A fost tare delicioasa…

ghfg

N-am facut decat sa storc doua lamai, doua portocale si sa torn apa deasupra. Ah,am strecurat in cana si cateva capsuni taiate felii. Oh, a fost perfecta. Ma gandesc sa o refac azi, dar poate si cu caise. Ar merge si niste frunze de menta, dar de unde? Sau mai bine putin busuioc.. Variante sunt cu nemiluita, timp sa fie, ca apoi le incercam pe toate. Pe rand, bineinteles, nu toate odata.

ghkji

Spuneam de curand pe Facebook ca vor urma cateva zile de foc in Antwerpen. Temperaturi de peste 30 de grade, cum n-au fost mai niciodata pe aici. Ei, dupa o plimbare ieri prin oras, mi-am amintit de articolul acesta. Da, asa a fost si aici. Numai ca atunci eram in Romania si era luna august, nu era iunie si atata umiditate. Noroc cu limonada de acasa.

j hnjhgm

Au trecut pe aici:↓

Cleopatra Coman Ioana Matei Ioana Raluca Raluca