Clafoutis cu cirese sau un mini Tea Party cu mama

gjgj

Duminica a fost zi de gatit, din nou. De ceva timp ma indrept cam des spre bucatarie. Arunc o privire in frigider, congelator, cosul cu legume, cosul cu fructe si gata, imi vin idei de gatit.

Mi-am propus pentru vara asta sa gatesc in fiecare saptamana minim doua retete noi. Mi-am achizitionat cateva carti de bucate, majoritatea de preparat in wok sau cu retete numai din legume.

Totusi, din cand in cand mai merge si-un rasfat, un dulce, din ceva ce n-am mai facut pana acum. Ca de exemplu, clafoutis cu cirese. M-am intalnit cu reteta asta pe multe bloguri culinare, dar n-am reusit sa o prepar decat duminica, cand a fost timp de stat in gradina si savurat un ceai din.. ce credeti? Codite de cirese 😀

gghjm

Cel mai mult mi-a placut sa scot samburii din cirese, ca sa fie totul pregatit. Numai ca, pe masura ce desfaceam la mandre, tot dispareau, dispareau.. in loc sa ajunga in bol, alaturi de celelalte surate.

Reteta este foarte simpla, eu am gasit-o la Vica, explicata pe intelesul tuturor. Cu siguranta o sa o refac, poate intr-o combinatie de fructe rosii, cine stie..

Ah, neaparat de mancat cat este calda! Si, bineinteles, cu un ceai aromat alaturi. :-)

yjjukj

Au trecut pe aici:↓

O Oană Iuliana Raluca Raluca