Din dragoste pentru India

Zilele trecute s-a scris pe Lumea Mare despre ceaiul indian, cat si o reteta cu ajutorul careia va puteti bucura de aromele Indiei in propria casa. Nu stiu cum se face, dar am cam renuntat in ultima vreme la ceaiul negru sub orice fel de combinatie. Mai am zile in care consum o ceasca dimineata, dar in restul zilei incerc sa beau mai multe ceaiuri verzi sau oolong-uri. E vara, iar nevoia de prospetime e mai mare ca niciodata, astfel ca nimic nu se compara cu un ceai verde in miezul zilei sau cu un oolong cuminte pe inserat.

yjuyk

Totusi, felul in care Anca a descris procesul si istoria chai-ului m-a determinat sa sar peste “obicei” si sa ma rasfat cu un Indian Chai facut in casa. Pe timpul iernii obisnuiam sa consum foarte des acest tip de ceai, la inceput la plic, cand eram pe fuga, alteori din amestecul pe care mi-l faceam cu condimentele avute la indemana. Ghimbir, piper, scortisoara, cuisoare… Cum sa nu-l fac cand era atat de simplu? Se mai adauga si cardamom, bineinteles, pentru un gust autentic, dar nu e nimic batut in cuie, astfel ca va puteti juca cu ingredientele pana ajungeti la compozitia preferata. Ah, sa nu uitam si de-un strop (sau mai multi) de lapte.

djmtkg,lh

Si uite-asa m-a gasit duminica, mesterind la cateva cani de chai, pentru a le savura alaturi de negresa cu caise facuta in urma cu o zi. Procesul n-a durat mai mult de cateva minute, astfel ca imediat m-am putut bucura de minunata licoare. S-a imbinat perfect cu negresa, de mai ca as mai fi facut un ceainic cu chai.

ftfhdyjkig

Amintindu-mi de dragostea mea pentru India, pentru aromele si cultura lor, o sa repet experienta cat de curand posibil. Astfel ziua mi-a devenit mai frumoasa, mai ales ca in timp ce savuram chai-ul rasfoiam si un album despre India, luat de curand de la biblioteca.

awFG

Voi ati incercat pana acum ceaiul indian?

Au trecut pe aici:↓

Raluca Raluca