Revedere – Din nou in Amsterdam

Ne-am intalnit pentru prima oara intr-o racoroasa zi din vara lui 2011. Racoroasa e putin spus, la cat am tremurat atunci pe stradutele Amsterdamului si cum niciun ceai n-a reusit sa ma faca sa nu-mi mai clantane dintii. A fost frumos, recunosc, minunat. Ne-am bucurat atunci, impreuna cu familia mea, de toate locurile, canalele, cladirile si aromele din oras. Dar a trecut prea mult timp de atunci. Mult prea mult.

Asa ca in weekend a fost timpul  perfect pentru revedere. Pentru luat orasul din nou la pas, de data aceasta si cu omul iubit de mana. Sa va spun cum a fost? Intuiti si voi… Perfect!

xdg

Hai ca drumul n-a fost atat de lung, poate doar putin plictisitor, mai ales dupa ce am iesit de pe drumurile nationale si n-am mai zarit nicio ferma minunata langa drum, niciun calut, niciun animal la poposit pe iarba. Totusi, cand treceam pe langa-un mic satuc, inima-mi tresarea de bucurie, spunandu-mi iar si iar ca acolo as vrea sa locuiesc. Au un asa farmec satele de prin Belgia si Olanda, de nu-ti vine sa -ti muti privirea de la ele.

bgngh

Revenind la drumul nostru, dupa pasirea pe pamant olandez, natura ne-a rasplatit cu un soare splendid, transformand ziua intr-una de exceptie. Am si uitat de saptamana ploioasa din Antwerpen, care ne-a facut sa ne baricadam in case, sub plapumi si zeci de cani cu ceai.

Amsterdamul ne cunostea deja. Noi ne stiam drumul si ne aminteam de locurile prin care am pasit in urma cu doi ani. Ce sentiment placut.. sa mergi printr-un loc pe care l-ai vazut o singura data si sa-ti amintesti strazile, cafenelele si podurile mai bine decat credeai! Sau e el, Amsterdam, un oras care se strecoara-n sufletul omului, fara sa ceara voie, si ramane acolo pana cand ai nevoie de putina fericire? Da…sunt convinsa ca asta face din noi..

bgn

A fost o zi splendida. Plimbarea cu vaporasul mi-a incantat sufletul. Stradutele minuscule, parcurile, balcoanele frumos amenajate si cladirile vechi mi-au reamintit de ce iubesc orasul asta minunat si plin de viata. Daca in 2011 am vizitat toate muzeele existente, de data aceasta ne-am multumit sa ne bucuram de atmosfera orasului si de timpul calduros.

 ngn fbvfb

Mi-a fost dor. Prea mult dor. Si inca-mi e… dar sunt convinsa ca o sa ne reintoarcem, poate, pentru mai mult decat o zi, caci am auzit ca  nimic nu se compara cu Amsterdamul luat seara la pas si cu somnul petrecut intr-un apartament pe-o barca.

gfbg

nhhm

Au trecut pe aici:↓

Eliza Iuliana Andra :) Mihaela Raluca