Cu gandul la Italia

Nu stiu de cand Italia se afla atat de des in gandurile mele. Probabil m-au ademenit si articolele Andrei despre Toscana si experientele culinare avute acolo.  Si Pinterest a contribuit la intensificarea dorintei de a pleca in Italia, cu fotografii superbe si locuri care ma trimit acolo intr-o secunda.

Mi-e dor de caldura, de soare, de locuri noi. Mi-e dor de rasarituri si apusuri. Mi-e dor sa vad campii intinse cu flori, mi-e dor de munti, mi-e dor de urcat o poteca si de vazut un oras de sus.

Probabil si ploaia de la inceputul saptamanii m-a facut sa devin mai melancolica si sa gasesc noi modalitati de a-mi incalzi si bucura sufletul. In zile ca acestea imi doresc sa-mi pun un rucsac in spate, sa ma urc in tren si sa plec pe taramuri mai calde si mai pline de viata. Dar cum socoteala de acasa..stiti voi, nu se potriveste cu cea din targ, tot ce pot face este sa raman pe loc, sa astept vremuri mai bune d.p.d.v. financiar si sa-mi vad de studii.

Nu cred ca mi-am dorit vreodata mai mult ca acum sa merg in Italia. Mereu mi-am spus ca tot ce este prea comercial si batut de prea multa lume nu-i pentru mine. Cand calatoresc, imi place sa descopar singura locurile si sa cunosc oamenii, fara a avea nevoie de 3 ghiduri si zeci de harti. Se pierde esenta. Ne pierdem pe noi, cand de fapt am pornit sa ne cunoastem.

Of, cat vreau sa te cunosc, Italia! Sa ma plimb pe stradutele din orasele tale mai putin aglomerate, sa urc muntii, sa-ti cunosc bucataria si sufletul celor care o fac atat de minunata. Umbria, Puglia, Chianti, Bellagio, Procida, Campobasso..cand am ajuns sa va iubesc atata?

Hmmm.. credeati ca stau chiar asa, cu mainile-n san, pana mi se va mistui dorul? Nu… Italianca mea draga din clasa ma invata zi de zi o expresie sau cateva cuvinte in limba ei materna. Se fac si planuri de gatit impreuna, ca sa deprind si eu din misterele bucatariei italiene.

O sa fie bine. Nu stiu ce va fi in viitor, dar ma voi stradui sa-i implinesc sufletului meu aceasta dorinta. Chit ca in ultima luna am strabatut Italia prin blogosfera mai mult decat as fi putut-o face intr-un an daca o luam la pas…

Au trecut pe aici:↓

ella Raluca Mihaela Andra :) Raluca Ioana