Cum trece timpul pe aici

Pot spune ca saptamana trecuta a fost o saptamana plina. Am avut parte de o vreme superba la inceputul acesteia, o vreme cum rar rasare pe aici… S-a nimerit ca doua zile din saptamana de scoala sa fie libere, datorita Inaltarii Sfintei Cruci la catolici. Mi-a placut si weekend-ul lung de care am avut parte si felul belgienilor de a lasa oamenii sa se bucure de timp. Cum Inaltarea a fost joi, vineri a fost de asemenea liber, beneficiind astfel de aproape o saptamana de vacanta.

Si uite-asa am reintrat din nou in bucatarie si-am prajiturit cat m-a tinut imaginatia. Frumos ar fi fost sa urmeze o perioada de “odihna” dupa atatea mancaruri traditionale, dar cu ce mi-s de vina ca au aparut caisele si alte fructe de sezon? Trebuia sa le folosesc la ceva!

ppp

Paine cu seminte de floarea-soarelui si susan, negresa cu caise, cookies cu nuca si ciocolata… ce mai, de toate pentru pofticiosi. Imi place la nebunie ca ai mei s-au obisnuit cu painea de casa si am ajuns sa  cumparam paine din supermarket tot mai rar. Desi o facem inca cu drojdie proaspata, sper ca pe viitor sa prind curaj si sa ma aventurez in tot procesul painii cu maia. Timp si resurse sa fie, ca experimente sunt multe de facut..

pp

Negresa cu caise am mai facut-o de cateva ori in trecut, dar pentru prima data pentru ai mei parinti. Nu am avut o tava mai micuta, potrivita unei negrese, asa ca am pregatit-o intr-o tava rotunda, de zici c-a iesit un tort minune. Stiu ca cu aceasta reteta n-am sa dau gres, cum am tot dat in trecut, de era sa renunt la a mai prepara o astfel de prajitura. Initial am vrut sa o fac dupa reteta de pe blogul Vicai, dar am ramas cu atatea oua in casa, de nu stiu pe unde sa le mai strecor. E timp si pentru aceea, dar si pentru “pus piciorul in prag” sau in alimentatia mea zilnica.

p

Oh, cookies.. Abia asteptam sa ma aventurez iar intr-un aluat de fursecuri si sa modelez pana umplu doua tavi. Ca de obicei, am folosit aceeasi reteta de baza, doar ca de data aceasta am mai adaugat in compozitie si putina umplutura ramasa de la cozonacii pregatiti pentru Paste. Au iesit atat de fragezi si moi.. incat nu te poti opri doar la unul. Minunati, va spun.

Ei, dar dupa atatea bunatati, trebuia sa ard cumva si aceste calorii, nu? Bineinteles ca bicicleta mi-a devenit cea mai buna prietena si o folosesc all the time. Cand se mai intampla sa dau de-o dimineata ploioasa, o las plangand acasa si ma porneste regretul in drum spre scoala, cand vad din tram sau autobuz atatia oameni curajosi pe ale lor gazele. Echipati cu pelerine de ploaie sau nu, vad ca nimic nu-i da in laturi de la a pedala zi de zi.

ppppp

Dar oare de achizitiile de la second v-am povestit? Of cate sunt de spus… Tot in ultima saptamana m-am intors acasa cu doua genti de umar, un puzzle cu Paris si un set de suporturi pentru cani imbracat in argint. N-am reusit pana acum sa plec cu mana goala de la niciun astfel de second. Si cand ma gandesc ca de acum o sa apara tot mai multe rommelmarkt-uri…

 Una peste alta, saptamana am incheiat-o frumos, desi cu o vreme de toamna, deh, cine o mai baga in seama? Cu omul iubit alaturi, nici vremea nu ma mai supara.

.pppo pppoop

Schimbari au aparut si pe blog, dupa cum ati observat. Am cautat mult, mult timp o tema cuminte si simpla, dar n-a fost s-o gasesc decat acum, in mai. Imi amintesc de zilele dinaintea plecarii in tara, cand rasfoiam, descarcam si probam zeci de teme, dar fara rezultat. Multe nu aveau suficiente optiuni, altele erori si tot asa. Sper ca aceasta sa mearga bine  si sa se potriveasca stilului cu care v-am obisnuit pana acum.

Si s-a mai dus o saptamana frumoasa si-a inceput alta care sper sa fie la fel de minunata ca si pana acum. Imi doresc enorm o mica escapada in weekend, sa vad si sa cunosc locuri noi. Sper doar ca vremea sa tina cu mine si cu dorintele mele, ca apoi nimic nu ma mai poate opri din indeplinit vise.

Au trecut pe aici:↓

Raluca