Muffins cu banane si ghimbir

Primul experiment in materie de muffins a fost reusit. Am pornit de la ideea de a face o tava de muffins cat mai simpli si sanatosi cu putinta si asa am dat de o reteta minunata in cartea Cupcakes & Muffins – 100 everyday recipes, pe care am modificat-o aproape in totalitate. De ce? In reteta era vorba de banane, curmale si sirop de martipan, iar eu m-am gandit sa fac cu ce am la indemana. Asa au ajuns muffinurile mele sa contina banane, scortisoara, ghimbir si seminte de floarea soarelui.

mmmm

 Pentru 12 muffins sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 225g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 lg praf de ghimbir+1/2 lg praf de scortisoara
  • 1 LG seminte de floarea soarelui
  • 5 lg zahar pudra
  • 2 oua mari
  • 2 banane
  • 5 LG lapte

Se porneste cuptorul la 200 de grade Celsius si se pregateste tava de muffins.

Intr-un bol amestecam faina+praful de copt+sarea+ghimbirul+scortisoara. Adaugam apoi si zaharul pudra.

Intr-un bol separat bateti ouale, adaugand bananele pisate, laptele si semintele de floarea soarelui. Eu le-am pus pe toate in blender si le-am mixat cateva zeci de secunde si gata au fost. Se toarna apoi mixul abia preparat peste bolul cu ingrediente uscate, amestecandu-se usor. In cazul in care compozitia este prea tare, mai adaugati putin lapte.

Se umplu 3/4 din hartiile pentru muffins si se da tava la cuptor pentru 20-25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.

mm

Aceasta a fost cea mai plina de personalitate tava de muffins facuta pana acum. Acestia au crescut in toate directiile, capatand forme tare ciudate.. niciunul nesemanand cu celalalt    Dar ce mai conteaza forma, cand au fost deliciosi?   Nici dulci, nici sarati, acesti muffins pot fi serviti ca aperitiv cu somon si alte legume, dar si cu putina dulceata de zmeura, langa o ceasca de ceai de fructe.

mmm

Abia astept sa mai prepar astfel de dulciuri cu putine calorii. Urmatoarele vor fi cu muesli, sper eu. :-)

Au trecut pe aici:↓

Ioana Matei Raluca