Think Twice – T2

V-am mai povestit eu despre second-hand-urile din Antwerpen, dar nu si despre cate sunt si ce mai poti gasi pe acolo. De cand s-a incalzit vremea si am inceput sa hoinaresc pe strazi, am ajuns sa admir vitrinele. Si nu orice vitrine, ci vitrine cu antichitati. Sunt zeci de magazine cu antichitati, anticariate, second-hand-uri.. O minune! Asa am aflat ca belgienii sunt innebuniti dupa aceste lucruri si nu se sfiesc niciodata sa intre in astfel de magazine.

Dar va mai aduceti voi aminte cand v-am povestit ca e ziua fara masini in Antwerpen? Si cate lucruri am gasit prin piete sau la colt de strada?  Acel tip de piata se cheama rommelmarkt si se pare ca se organieaza in fiecare duminica, dar nu peste tot, ci in locurile mai populate. Se pare ca este o adevarata traditie cu rommelmarkt-urile, mai ales ca la o simpla cautare pe internet gasesti informatii despre pietele deja in desfasurare si unde si cand sunt programate urmatoarele.

zxcfghj

Un alt lant de magazine pe care le-am urmarit in ultima vreme sunt T2-urile. Sunt 4 astfel de magazine in Antwerpen si va spun: sunt pline de comori.   O multime de haine vintage cu preturi intre 1-30 de euro iti iau ochii instant. Articole de imbracaminte, incaltaminte, accesorii.. colectii vechi, dar cu foarte mult bun gust. Pana si vanzatorii par desprinsi din alta lume.. Foarte cocheti si in ton cu moda anilor trecuti.

Eu m-am indragostit efectiv si de felul in care sunt amenajate aceste magazine.. Nu toate sunt la fel, fiecare avand o personalitate diferita. Cel prezentat astazi este preferatul meu, dintre toate cele 4 T2-uri.

gbhg

Muzica veche, aer boem, cumparatori chic.. Mai ca si mie mi-ar placea sa lucrez intr-un astfel de loc!

Ce am aflat de curand, cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon numita This is Antwerp, este faptul ca fiecare colectie se schimba odata la 5 saptamani, iar in ultimele doua incep reducerile: mai intai cu 50%, apoi incep sa scada, fiecare produs ajungand la 6 euro, 5, 4, 3, 2 si chiar 1 euro in ultima zi dinaintea schimbarii colectiei! Va spun, trebuie sa le treceti pragul daca aveti de gand sa vizitati Antwerpenul.

Cam atat despre locul magic, dar va astept in zilele urmatoare cu noile lucruri luate de la un second-hand. ♥

P.S. V-ar placea sa mai gasiti astfel de articole, despre anumite magazine care-mi iau ochii? Sunt multe, va spun, dar ma organizez eu cumva ca sa va fac fericiti!

Au trecut pe aici:↓

Eliza