Viata ca un cupcake

Cei mai multi care intra pe acest blog se asteapta sa gaseasca numai retete de cupcakes sau alte prajituri. Caci asa ii spune si numele, right?

Well, am inceput acest blog la indemnul prietenei mele, Mihaela, care mereu imi spunea sa-mi astern toate bunatatile pe care le faceam in tara, aici, pe blog. Mult timp mi-a luat sa ma hotarasc si sa scriuprimul articol. Dar am reusit!

Mi-am propus atunci, in zilele mele din Romania, ca in fiecare zi sa scriu o noua reteta de cupcakes, muffins, brioche, din sutele incercate. Nu exista zi in tara in care sa nu fac o portie de cupcakes sau orice alt desert-cat de mic!

ssc

Incepusem sa postez fotografiile pe Facebook, sa ma bucur ca oamenilor le placeau ceea ce vedeau. Si asa am inceput sa imi doresc casuta Cupcake, o casuta plina de arome imbietoare, cu miros de aluat dulce crescut in cuptor, iar la final, decorate in cel mai frumos mod cu putinta.

Am inceput timid sa postez cateva retete, primite cu multa caldura de catre cititori. Timpul mi se parea infinit in Romania. Aveam timp sa stau sa coc, sa pozez, sa editez si sa scriu nelimitat. Dar cum viata are alte planuri pentru noi, dupa mutarea in Belgia, desi dragostea pentru cupcakes nu s-a stins, am inceput sa le prepar tot mai rar. Am vrut sa ma bucur, dupa atatia ani, de viata impreuna cu familia si de exploatat noile locuri.

dvxfbv

Dupa cum stiti, vremea in Belgia este tare capricioasa si in cea mai mare parte a timpului cerul este innorat. Acest lucru a contribuit si el la rarirea postarii de retete noi de cupcakes, din pacate. Lumina slaba de care dispuneam ma facea sa renunt, in loc sa caut noi si noi metode de fotografiere a retetelor.

Apoi a intervenit scoala de flamanda, timpul meu liber s-a limitat extrem de mult, iar cupcake-urile au ajuns sa prinda viata o data la cateva saptamani.

Si uite-asa am ajuns eu sa va povestesc despre viata din Belgia, despre experientele de aici si oamenii pe care i-am cunoscut, realizand intr-o zi ca de fapt, cupcake-urile exista si vor exista mereu in viata mea. De ce? Pentru ca viata mea e ca un cupcake! 

Experientele si trairile de care am parte zi de zi le asociez cu o noua compozitie pentru cupcakes, unele mai simple, la fel ca si banala-mi viata, altele mai pline de arome si bogate-n lucruri noi, precum fericirea mare pe care o simt cand dau peste oameni minunati si plini de energie.

Asa-mi vad eu viata. Fiecare experienta de care am parte, fiecare invatatura pe care o primesc zi de zi, o vad ca pe o noua reteta de cupcakes, mereu mai buna ca ultima incercata. Viata se compune din greseli, fericiri, caderi si ridicari, la fel ca si cupcake-urile care uneori se incapataneaza sa creasca si sa fie mai pufoase ca cele din urma, surprinzandu-ma mereu tocmai cand vroiam sa renunt sa le mai fac o perioada.

Frostingul, minunatele valuri de crema care ies din ustensila de ornat, le asociez cu bucuriile vietii. Cercuri rotunde, perfect finisate, altele cu opriri si zimti, fiecare ma ajuta sa vad ca viata nu-i perfecta, dar se incapataneaza sa fie atunci cand ne dorim cu adevarat.

Decorarea cupcake-urile cu bilute sau alte cele, o vad ca pe o noua carte citita: mereu alte randuri, cuvinte si invataturi dobandite.

fdbfb

In final, gustarea cupcake-urilor reprezinta fericirea suprema si munca depusa pentru a ajunge sa ma bucur de o asa delicatesa. Atunci ma pot bucura, in sfarsit, de toate rasturnarile de situatie, de toate cararile vietii. Atunci simt “fluturi in stomac” pentru cupcake-urile abia facute, precum dragostea la prima vedere.

V-am promis retete noi in clipa in care am primit surpriza Dianei si-am sa ma tin de cuvant. Unei noi retete pe saptamana de cupcakes/muffins, ii pot face fata.

Asadar, va multumesc pentru tot suportul de acum, pentru numarul de cititori care creste de la o zi la alta si pentru ca mereu ma bucurati cu cuvinte frumoase!

Caci, nu-i asa, viata-i ca un cupcake! ♥

Au trecut pe aici:↓

Mihaela Andra :) Iuliana Raluca Raluca