Dorurile mele (2)

Datorita faptului ca primul articol intitulat “Dorurile mele” a fost atat de frumos primit, m-am hotarat sa continui cu acest gen de articole pentru o perioada sau pana mi se termina dorurile.

Un alt dor de-al meu, nebun si de nestapanit, consta in vizitarea librariilor. Dar nu orice librarii, nu moderne, reci si fara sentimente, ci librarii pline cu povesti.

Mi-e dor de Humanitas-ul din Sibiu, de vitrinele lui pline cu carti noi aparute si de linistea ce domneste acolo. Mi-e dor sa simt parfumul librariei, un parfum autentic de cerneala, de carti gata venite de la tipar, combinate cu putina aroma data de lumanarile de neuitat de la Yankee. Humanitas m-a cucerit de la prima vedere si-am continuat sa ne intalnim ocazional, uneori mai des ca altadata, in functie de vizitele mele prin Sibiu.

gm

Mi-e dor sa cobor in subterana cu emotie si cu batai puternice de inima, sa ma intalnesc cu cartile si sa le ascult povestile. Pentru nicio alta librarie n-am simtit starea aceea de fluturi in stomac, la fiecare intalnire cu aceasta. Recunosc, acesta era micul meu rasfat egoist, deoarece nu-mi placea sa merg in compania altcuiva. Vroiam sa ma bucur intens de toate titlurile, de spatiul destinat servirii ceaiului si de canapeaua imbietoare, doar de una singura.

m,n

Mi-e dor sa ma plimb printre carti, sa le rasfoiesc si sa le promit ca vom fi impreuna in curand, in coltul destinat cartilor din casuta mea. Sa strabat istoria, psihologia si atlasele de arta, mi-e un dor teribil. Sa uit de timp in locul acela magic, sa citesc pe rand ingredientele fiecarui ceai din librarie… mi-e si mai dor.

Ah, iar cand treceam pe langa rafturile cu lumanari de la Yankee, ma simteam in alta lume. O lume imensa, plina de fericire si oameni frumosi. O lume plina de carti, lumanari aromate si multa dragoste..

Mi-e dor de-o astfel de librarie. O librarie ca nicio alta librarie.

P.S. Voi aveti vreo librarie preferata, care va face sa uitati de lume si de timp? ♥

P.P.S. Minunatele poze sunt din arhiva Dianei, careia ii multumesc enorm ca le-a lasat sa-si spuna povestea in casuta Cupcake.

Au trecut pe aici:↓