Toffe apple cakes

Toffee apple cakes a fost prima reteta testata si care mi-a inseninat ziua cu pufoseniile si aromele acestor prajiturele minunate! Este o reteta minunata, usor de facut si cu ingrediente la indemana.

ccc

Pentru 12 muffins aveti nevoie de urmatoarele:

  • 55g unt
  • 2 mere medii
  • 1 LG suc de lamaie
  • 250g faina
  • 2 lg praf de copt
  • 1+1/2 scortisoara praf
  • 70g zahar brun
  • 100ml suc de mere
  • 1 ou

Pentru topping:

  • 2 lg smantana slaba
  • 40g zahar brun
  • 15g unt

Preincalzim cuptorul la 200 de grade, dupa care imbracam tava de muffins cu hartiute. Taiem marul in felii de circa 5 mm, dupa care le stropim cu sucul de lamaie.

cccc

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si scortisoara, dupa care adaugam zaharul si putin mar razuit (optional).

In alt bol batem untul bine, adaugand pe urma laptele, sucul de mere si oul. Amestecam cu grija pana cand s-au incorporat toate ingredientele. Combinam acum cele doua compozitii, amesecand cu o spatula. Nu va speriati daca compozitia nu curge de pe lingura, caci aceasta trebuie sa fie mai groasa decat compozitia pentru cupcakes. Deasupra fiecarei forma punem cate o felie-doua de mere.

Umplem formele de muffins 3/4, nu mai mult, caci vor creste prea mult si vor da pe dinafara. Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, facand testul cu scobitoarea pe la minutul 18, ca sa fim siguri ca nu ajung sa se arda. 😀

Dupa coacere, le scoatem pe un grill sa se raceasca.

cccccc

Pentru topping, amestecam toate ingredientele intr-o craticioara mai mica, dupa care o punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit complet (cam 3 min). Il lasam sa se linisteasca cateva minute, apoi luam cu o lingurita din compozitie si o turnam pe fiecare muffin in parte.

Sa aveti pofta!

Au trecut pe aici:↓

Cleopatra Coman Ovidyu Raluca