Scoala de flamanda (2)

fhgAu trecut deja doua saptamani de cand merg la cursurile de flamanda. Doua saptamani in care simt ca am invatat mai mult decat in toata viata. Doua saptamani in care am aflat mai multe informatii despre culturile si traditiile tarilor din lumea-ntreaga. Am primit mai mult decat am cerut, iar pentru asta nu pot fi decat extrem de recunoscatoare.

Ma tot gandesc cum ar fi fost sa fi avut parte de asa profesori si in Romania. Nu zic, am avut cativa profesori pe care o sa-i port mereu in suflet, datorita implicarii si dorintei lor de a ne invata ceva. Pacat doar de conditiile in care au fost tinute uneori orele (galagie, multa galagie), lucru care i-a impiedicat probabil sa ne ofere mai multe informatii, asa cum si-ar fi dorit si ei. Cu siguranta faceam pana acum mult mai multe lucruri si aveam o cultura generala mult mai vasta.

Mergand inainte, tot ce pot spune acum este faptul ca imi iubesc clasa si profesoarele. Exista atata veselie si pofta de a invata aceasta limba, incat nimeni nu sta in banca, cu capul aplecat, zicandu-si in gand “ah, sa nu ma puna pe mine”. Nu. Nici nu exista asa ceva. De fapt, chiar noi, elevii, ne inghesuim sa vorbim, sa invatam, sa exersam si sa ne implicam. Daca s-a intamplat intr-o zi sa nu prea am chef de ore, am fost impinsa de la spate sa ascult, sa fiu in rand cu ceilalti.  Nu este nimeni introvertit in aceasta clasa. Povestim cu atata detasare si usurinta despre orice, incat mereu exista ceva de discutat. In flamanda, engleza, spaniola, franceza.. ne intelegem noi cumva.

Peste 3 saptamani o sa dau si primul examen de trecere la celalalt nivel. In 2 saptamani am parcurs mai bine de jumatate din carte, am primit numeroase lectii extra si am participat la o multime de jocuri (chiar si BINGO, pentru a invata cifrele ).

Da, imi place ceea ce fac acum. Imi place felul in care mi s-a asezat viata si cum continua sa ma surprinda cu lucruri bune. Sa incep aceasta scoala a fost probabil cel mai bun si util lucru care mi s-a intamplat vreodata. And trust me, olandeza e chiar frumoasa atunci cand ti se explica asa cum mi-a fost explicata mie si colegilor mei.  Mai mare ti-e dragul sa o inveti si sa o vorbesti!

La ce ma gandesc acum? Sa fac o serie de articole cu titlul “Scoala de flamanda”, pentru a va putea tine mereu la curent cu evolutia mea in cadrul acestei scoli si pentru a va oferi informatii cat de cat utile despre acest sistem de invatamant. De aceea am introdus o noua categorie, “Dutch”, unde veti gasi de acum incolo tot ce va spuneam mai sus. Ce ziceti?

Acestea fiind spuse, va doresc ca acest weekend prelungit sa fie cat mai memorabil. 😀

Au trecut pe aici:↓

Ovidyu Claudia