Cookies cu stafide

Saptamana trecuta v-am povestit despre prima reteta de cookies incercata si v-am spus ca am dat startul sezonului de fursecuri cu acea reteta. 😀

Fiindca astazi nu am avut mare lucru de facut, m-am pus pe facut o alta reteta de cookies, de data aceasta cu stafide si rom, iar cele din urma si cu dulceata de zmeura.

Mie mi-au iesit 3 tavi de cookies, de am crezut ca nu mai termin odata.  :-)

coc

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 375g faina (3 cups)
  • 200g unt
  • 220g zahar
  • un praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri stafide
  • esenta de rom
  • dulceata (optional)

Mai intai incingem cuptorul la 180 de grade Celsius, iar stafidele le punem intr-un castronel impreuna cu esenta de rom si 3-4 linguri apa.

Am frecat mai intai untul cu zaharul pana m-am plictisit (:-D), apoi am incorporat ouale si coaja de lamaie.

Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam treptat in compozitia de mai sus. Dupa ce am amestecat jumatate din compozitia cu faina, am inceput sa amestec cu mana, caci era prea greu pentru mixter. Am adaugat stafidele (pe care le-am scurs de zeama) si am amestecat din nou.

Tapetam o tava cu hartie de copt ( tava mare daca aveti, sa va incapa cat mai multe ), apoi luam cu o lingurita din aluat si il modelam sub forma de bilute. Le puteti lasa si fara sa le mai modelati, caci compozitia oricum se va lasa, dar mie mi se par mai aratoase daca le fac bilute inainte.

cooc

Asezati bilele in tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele. Se dau la cuptor pentru 12-15 minute, pana se rumenesc, dupa care le scoateti si lasati fursecurile pe un grill sa se raceasca. Cand le scoateti din cuptor, fursecurile vi se vor parea moi, dar dupa ce se racesc acestea se intaresc precum biscuitii.

Dupa doua tavi facute dupa modelul de mai sus, la a treia am lasat tava la cuptor 5 minute, dupa care am scos-o si am stantat fursecurile cu o forma rotunda. Aveti grija sa nu apasati prea tare, ca va puteti trezi cu niste gauri de toata frumusetea, pe care nu stiu cine o sa le mai umple.

coooc

Le-am dat iarasi la cuptor pentru inca 10 minute, iar dupa ce le-am scos am pus cam jumatate de lg de dulceata de zmeura pe fiecare fursec. Dupa ce s-au racit am regretat ca nu le-am facut pe toate asa, caci sunt mega-delicioase!

cooocc

Fursecurile le puteti pastra in cutii/caserole cam o saptamana. Sunt perfecte la micul-dejun sau intr-o dupa-amiaza alaturi de o ceasca de ceai.

Au trecut pe aici:↓

Eliza