Donuts – Gogosi americane

De la inceputul saptamanii mi-am tot spus sa fac o tura de donuts, gogosi americane pe limba noastra, dar mereu m-am luat cu treaba, cu cititul sau cu crosetatul, si-am lasat ideea balta.

Dar iata ca ieri vremea a fost tot de stat in casa si m-am apucat de framantat inca de la primele ore, iar pe la ora 2 in sfarsit m-am apucat sa le prajesc si decorez. Mai mult a durat timpul de crestere a aluatului ( 1:30), apoi alte 35 de minute in care am lasat gogosile sa se odihneasca dupa ce le-am dat forma cu paharul si dopul de la o sticla.

g

Nu am sa va prezint reteta pas cu pas, deoarece Can’t boil an egg a prezentat-o cum nu se putea mai bine, astfel ca n-aveti nicio sansa sa dati gres cu asa explicatii.

 g2 g1

Cert este ca am sa mai repet reteta cat de curand, caci acestea de ieri au disparut mult prea repede de pe masa. 😀 Sunt cu siguranta cele mai bune donuts mancate de mine, asta dupa ce am incercat o gramada de sortimente de la diverse patiserii. Unde mai punem si pretul pe care-l plateam, cand cu aceiasi bani puteam sa fac acasa doua tavi de donuts linistita. Mi-am invatat lectia si desi dureaza mai mult timp acasa ( doar timpul pentru cresterea aluatului, caci de prajit si decorat scapati intr-un timp extrem de scurt), acestea nu se compara cu cele din magazin. Sunt mult mai aromate, pufoase si aratoase, iar cand vezi ca toata familia iti apreciaza munca, mai mare ti-e dragul sa le faci.

gg

Deci da, va recomand aceasta reteta pentru zilele ploioase sau pentru cand aveti musafiri si nu stiti cu ce sa-i mai impresionati. 😀

g3

Au trecut pe aici:↓

Andra :) Nita Maria Camelia O. Orjen Sinziana Raluca