Muffins cu portocale si scortisoara

Ieri am intrat cu totul intr-o atmosfera de sarbatoare, cu toamna racoroasa si miros de Craciun in casa. In fiecare an ma apuca dorul de sarbatorile de iarna mai repede decat ar trebui, dorindu-mi cu ardoare sa incep pregatirile, sa prajituresc si sa alerg dupa cadouri. Iar cand mai mananc si clementine aromate si ascult Enya, e clar, in capul meu deja vin sarbatorile.

muff

Si uite-asa mi-a venit mie sa pregatesc niste muffins cu portocale si scortisoara, ca sa simt si mai mult din spiritul sarbatorilor. I’m crazy, right?  😀 Am gasit o reteta foarte usoara aici, pe care eu am mai modificat-o pe alocuri, in functie de ce ingrediente aveam prin casa. In primul rand, preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pentru 24 de briose avem nevoie de:

  •  250g faina
  • 100g zahar
  • 200ml suc de portocale proaspat stors
  • 115g unt topit
  •  3 oua
  •  un praf de copt
  •  4 linguri coaja portocala
  • 4 clementine/o portocala
  • scortisoara pudra

Amestecam mai intai faina cu praful de copt, adaugam zaharul si coaja de portocala, dupa care incorporam ouale treptat, untul si sucul de portocale. Turnam compozitia in tava pentru briose, peste hartiutele pregatite. Punem cate o felie de clementina in fiecare spatiu/ jumatate de felie de portocala, dupa care pudram cu scortisoara din belsug. Dam la cuptor pentru 15-17 minute (faceti testul cu scobitoarea), dupa care le scoatem din tava si pe asezam pe grill. Cu cea de-a doua tava faceti la fel.

muff1

Mai ca-mi venea sa lesin de mirosul brioselor in timp ce stateau in cuptor.. Toata casa mirosea a scortisoara si portocale. Uitasem ca afara-i de fapt inca toamna si nu totul acoperit cu o plapuma alba.

Cu siguranta o sa repet de multe ori de acum incolo aceasta reteta, poate cu mici improvizari pe alocuri.

muff3

Au trecut pe aici:↓

Ioana Matei