Supa Miso

Am auzit prima data despre supa miso la Diana, iar cand am fost la Natuur Huis ( magazin numai cu produse bio) ochii mei s-au intalnit cu un raft plin dedicat bucatariei japoneze si chinezesti, cat si cu acest gen de supa.

sf

Supa miso este supa traditionala japoneza, consumata des la micul dejun sau pranz, alaturi de o portie de orez alb. Aceasta este extrem de bogata in proteine, fibre, minerale, amino acizi si nu numai. Ce am cumparat eu azi este de fapt supa miso instant, care se prepara incredibil de usor, folosind doar apa fiarta si continutul unui plic de supa miso.Plicul contine  miso in proportie de 73% (soia *, orez brun *, A. oryzae, sare de mare), ceapa, * amidon de porumb *, * ciuperci 3%, shiitake * 2%, shoyu * (soia, grau *, A. oryzae, sare de mare) *ceapa de primavara si alge marine (nori, wakame).

*certificate organic

Cutia cu 4 plicuri de supa miso instant a  fost 4,20 euro centi, sortimentul ales de mine continand si ciuperci, existand la acelasi magazin inca 4 sortimente de supa miso instant cu tofu, fructe de mare, legume sau supa clasica. Langa acestea se mai gasea si pasta de miso si alte cateva ingrediente de ajutor pentru aceste supe.

mii

Mie mi-a placut enorm aceasta supa, mai ales ca a fost si prima data cand am incercat ceva cu specific japonez. Imi era teama sa nu fie gretoasa sau imposibil de mancat, dar m-a cucerit. Este foarte agreabila si gustoasa, aceasta reusind sa te transpuna pentru cateva minute pe alte taramuri. Cu siguranta o sa-mi mai achizitionez astfel de supe instant ( de obicei ma feresc de tot ce inseamna instant, dar acestea sunt certificate organic si zic eu, nu am de ce sa ma tem ), cat si alte ingrediente pentru a prepara acasa cateva mancaruri cu specific japonez.

Au trecut pe aici:↓

Andra :)