Salata de ton

In zilele in care nu vreau sa gatesc mancaruri care implica folosirea aragazului, ma gandesc rapid la salate. Aceasta reteta de salata cu ton o stiu de la mama mea, care o facea cel mai des in pragul sarbatorilor, iar eu am ajuns sa o fac aproape saptamanal. Este foarte usor de preparat, satioasa si perfecta pentru micul dejun sau ca aperitiv la petrecerile in familie. In cazul in care nu va place tonul, il puteti inlocui cu pieptul de pui (fiert, lasat la racit, apoi taiat cubulete). Mie ambele variante imi plac la fel de mult.

salata

Va puteti juca cu cantitatile, eu prepar reteta pentru doua persoane, din care mancam cam doua dimineti la rand.

Avem nevoie de:

  • doua conserve de ton in ulei
  • doi castraveciori murati
  • o ceapa mica
  • sare
  • 3 linguri de maioneza de casa

cvf

Conservele de ton le scurgem bine de ulei, taiem cat mai marunt ceapa si castraveciorii, dupa care punem aceste ingrediente in vasul in care am facut maioneza. Adaugam sarea, dupa care amestecam bine. Ei, mai simplu de atat nici ca nu se putea!   Se poate intinde pe paine, bruschete sau ce mai vreti voi. Este delicioasa!

gh

Au trecut pe aici:↓

Monica